ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ: ΚΑΣΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ 29/08/2015


  Στο  φ ω ς  του  φ ε γ γ α ρ ι ο ύ  θα λουστούν για μια ακόμη φορά τα μουσεία και τα μνημεία της Φθιώτιδας και θα υποδεχτούν το κοινό με μια ποικιλία καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου από το Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, το βράδυ του Σαββάτου  29  Α υ γ ο ύ- σ τ ο υ  2015.

                Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας -σταθερή στην πολιτική της για το άνοιγμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής στο κοινό, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση και ανάδειξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού- και οι Δήμοι Λαμιέων, Λοκρών, Αμφίκλειας–Ελάτειας και Δομοκού, προσκαλούν τους κατοίκους της Φθιώτιδας, από το ένα άκρο της στο άλλο, να απολαύσουν την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στις 29/8 με ποιοτικές εκδηλώσεις κοντά στον τόπο διαμονής τους.

                Συναυλίες, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και ξεναγήσεις στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις διοργανώνονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας, στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης, στην Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας και στην Ακρόπολη της Πρόερνας στο Νέο Μοναστήρι.

               Την προσπάθεια στηρίζουν πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως ο Σύλλογος Υπαταίων ‘’ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ’’, ο Όμιλος Καλλιτεχνών Λαμίας ‘’ΑΡΤΙΟΝ’’, ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αταλάντης ‘’ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ’’, η Ανδρική Χορωδία Αταλάντης ‘’Η ΠΡΟΟΔΟΣ’’ καθώς και το φυλακτικό προσωπικό και οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, χωρίς την άμεση ανταπόκριση των οποίων η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων δεν θα ήταν δυνατή.

             Ξεχωριστής σημασίας γεγονός αποτελεί η διοργάνωση της πρώτης, μετά την πρόσφατη απώλειά του, θεματικής έκθεσης του διακεκριμένου εικαστικού και δασκάλου Βασίλη Σίμου, στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας πορείας για το έργο του, χωρίς εκείνον, με αφετηρία τον τόπο καταγωγής του.   

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Φθιώτιδα.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κάστρο – Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας

Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαμιέων

   1. Μουσικό σχήμα με τους Χριστόφορο Μαλάτο (κιθάρα) και 
    την Ειρήνη Τασούλα (τραγούδι).
   2. Ομαδική υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής του Ομίλου  καλλιτεχνών Λαμίας ΑΡΤΙΟΝ στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου (στο δυτικό προαύλειο). Η έκθεση θα περιλαμβάνει περί τα 30 έργα των καλλιτεχνών - μελών του Ομίλου.
  3.    Ξεναγήσεις του κοινού στην περιοδική έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων "Καθ'οδόν…. Αρχαιότητες και Δημόσια Έργα στη Φθιώτιδα 2004-2014".

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό 18:00 έως 1:00.

 Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας  στην Υπάτη

Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαμιέων

   1. 1.      Έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Σίμου με τίτλο "ΥΠΑΤΗ ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΓΗ: Ο τόπος, οι άνθρωποι, ο καλλιτέχνης" στον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Τα 12 έργα του ζωγράφου στη συνέχεια θα εκτεθούν στον προθάλαμο του μουσείου έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
  2.  Μουσικοχορευτική εκδήλωση με την χορευτική ομάδα του    Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης "ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ".
 3.   Ξεναγήσεις του κοινού στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Συνεργαζόμενος φορέας: Επιμορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Υπαταίων  "ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ".

Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό 19:00 έως 24:00.

 Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης

Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λοκρών

 1.   Μουσική βραδιά με τους: α) Μουσικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Χορωδία Αταλάντης» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Αντιγόνης Κερετζή. β) Ανδρική χορωδία Αταλάντης ‘’Η Πρόοδος’’  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Γεωργίου Κοσμίδη.
2.    Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις για το κοινό στην περιοδική έκθεση "Φυτά και Πολιτισμός στην Ιστορία της Ευρώπης" που φιλοξενείται στο Μουσείο έως 31.12.2015.

Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό 19:00 έως 24:00.

 Αρχαιολογικός Χώρος Πρόερνας – Νέο Μοναστήρι

Συνδιοργάνωση με τον Δήμο  Δομοκού  

Μουσική συναυλία με επικεφαλής τον μουσικό και συνθέτη  Παντελή Θαλασσινό και ενδεκαμελές μουσικό συγκρότημα.

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό 18:00 έως 1:00.

Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας

Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας

  1.  Μουσικό σχήμα με τους Γιώργο Λάμπρου (κιθάρα, τραγούδι) και Γιώργο Μόσχο (έγχορδα).
  2.  Ξεναγήσεις του κοινού στην Αρχαιολογική Συλλογή.

Η Αρχαιολογική Συλλογή θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από 20:00 έως  23:00.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη