FUN NO CAR ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ 22/9/2015


Την Τρίτη 22/9/2015 και ώρα 21:30 σας περιμένουμε στην πλατεία Ελευθερίας για μια συμβολική ωριαία ποδηλατοβόλτα στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ της πόλης.

Η πορεία που θα ακολουθήσουμε έχει αφετηρια και τερματισμό στην πλ. Ελευθεριας, είναι για όλους και ειδικά για τα παιδιά. Φαίνεται με λεπτομέρειες στον χάρτη παρακάτων με κόκκινη σήμανση ενώ οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί από το δήμο για τα αμάξια είναι οι εσωτερικοί απο την μπλε σήμανση.

-------------------------------------------------------------------------------------
O Δήμος Λαμιέων θα συμμετάσχει και φέτος, για έκτη φορά, στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας», με μια σειρά εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η 22η Σεπτεμβρίου που έχει χαρακτηριστεί ως «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (Mobility Week) με κεντρικό σύνθημα «Επιλέγω. αλλάζω. συνδυάζω», διοργανώνονται οι ακόλουθες ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ:

- Ξεκινάμε με τον 9ο Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής» στην Υπάτη Φθιώτιδας. Θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2015, περιλαμβάνει αγώνες βουνού που απευθύνονται σε κάθε δυναμικότητας αθλητές και συγκεντρώνουν εκατοντάδες δρομείς από όλη την χώρα.

- Επίσης το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, από τις 11.00 έως τις 13.00 τα παιδιά των Εικαστικών Εργαστηρίων σε συνεργασία με το Σώμα Προσκόπων καλούν τους μικρούς δημότες στην πλατεία Λαού να ζωγραφίσουν την πόλη τους χωρίς αυτοκίνητα.

- Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια πράσινη πολιτιστική διαδρομή με τίτλο «Γνωρίζοντας την πόλη μου» που θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Αχιλλέα και αφού γίνει ξενάγηση σε νεοκλασικά κτίρια θα καταλήξει στις 10.30 π.μ. στο κτίριο Πλατή στην πλατεία Διάκου όπου στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο.

- Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης θα επισκεφθούν το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης στις Θερμοπύλες, όπου θα ενημερωθούν για θέματα τοπικής ιστορίας.
Οδός Σκληβανιώτη 8 (1ος όροφος), 35 100 Λαμία Τηλ: 22310-66420 * Fax: 22310-66420
E- mail: grtypoy@lamia-city.gr, grtypoy@otenet.gr www.lamia. gr

- Οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο θα ολοκληρωθούν με τη νυχτερινή ποδηλατοβόλτα που θα λάβει χώρα στο κέντρο της πόλης σε συνεργασία με τους ποδηλάτες της Λαμίας. Η ποδηλατοβόλτα θα γίνει από τις 21:30’ έως τις 23: 00’ μ.μ. με σημείο αφετηρίας και τερματισμού την πλατεία Ελευθερίας όπου και θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές δράσεις από επιχειρήσεις της πόλης ενώ θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων.

--------------------------------------------------------------------------------------
Οι δρόμοι όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία από 21:00 μμ έως 23:00 μμ είναι η περιοχή που βρίσκεται μεταξύ των οδών Όθωνος, Καραϊσκάκη, Άγνωστου Στρατιώτη, Υψηλάντη, Μακροπούλου, Αχιλλέως, Πατρόκλου, Βενιζέλου, Μπότσαρη, Παπακυριαζή, Θερμοπυλών, Καποδιστρίου και Αμαλίας.

Η διακοπή της κυκλοφορίας δεν αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα TAΞI τα οποία θα κινούνται κανονικά.

Ο Δήμος Λαμιέων καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας καθώς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο να διατηρήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου από τις 21:00 μμ έως 23:00 μμ.


https://www.facebook.com/events/1673828166186996/
Share on Google Plus

Σχετικά με Καλύτερη Λαμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου