ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΜΙΑΣ 28-29/05/2016


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΒΑΣΗΣ

1Η ΗΜΕΡΑ (ΚΑΖΑΡΜΑ) : Σάββατο 28 Μαΐου 2016. Αναχώρηση 7:00 με αυτοκίνητα από τα γραφεία του συλλόγου για το διάσελο Αγίου Νικολάου Βλασίου (20χλμ. Μουζακίου – Ι.Μ. Σπηλιάς) μέσω Δομοκού – Καρδίτσας – Μουζακίου. Την πρώτη ημέρα θα πραγματοποιηθεί ανάβαση από τον Άγιο Νικόλαο Βλασίου (υψόμετρο 1520μ.) στην κορυφή Καζάρμα (υψόμετρο 1977μ.). Η πορεία αρχικά θα γίνει μέσω του μονοπατιού Β4, που ενώνει τον Άγιο Νικόλαο Βλασίου με την Καζάρμα και το Βουτσικάκι, σε πετρώδη πλαγιά έως το εγκαταλειμμένο πυροφυλάκιο στην κορυφή Καζάρμα με απεριόριστη θέα στη λίμνη Πλαστήρα και σε όλα τα Άγραφα. Στη συνέχεια η πορεία γίνεται κατηφορική έως τα λιβάδια και την όμορφη τοποθεσία «Εννέα βρύσες» (υψόμετρο 1500μ.), όπου γίνεται κάθε χρόνο το αντάμωμα των Σαρακατσαναίων. Με μία μικρή παράκαμψη φτάνουμε στην πέτρινη γέφυρα «Καμάρα» Ανθοχωρίου, ένα σημείο εξαιρετικής ομορφιάς. Για την επιστροφή στον Άγιο Νικόλαο ακολουθούμε την διαδρομή Β21, που τραβερσάρει τις βόρειες εξάρσεις του κώνου της Καζάρμας, ένα παλιό ομαλό μονοπάτι που περνά από τις πηγές Μάλλη και σε πολλά σημεία είναι πλακόστρωτο, καθώς ένωνε παλιά τα χωριά της Αργιθέας με τον κάμπο της Καρδίτσας.

Ώρες πορείας : 6:00 Βαθμός Δυσκολίας : Α+ Υψ. Διαφορά : 600μ.

Επιστροφή στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου. Διανυκτέρευση είτε σε σκηνές στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου είτε στον ξενώνα Κουτσικουρής (απέχει 5χλμ. από τον Άγιο Νικόλαο, 40 Ευρώ το δίκλινο με πρωϊνό, δυνατότητα παροχής γεύματος, πληροφορίες στο www.hotelkoutsikouris.gr, κλείσιμο δωματίων μόνο μέσω του συλλόγου έως τις 23 Μαΐου, 10 δωμάτια).

2Η ΗΜΕΡΑ (ΚΑΡΑΒΑ) : Συγκέντρωση στις 8:00 στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου και αναχώρηση για την Καράβα. Το μονοπάτι που ακολουθούμε κινείται παράλληλα με χωματόδρομο στη δεξιά πλευρά του ανάμεσα σε έλατα, στη συνέχεια περνάει αριστερά κινούμενο σε λιβάδια και λόφους με αραιές μεγάλες οξιές. Στη συνέχεια συναντούμε ξανά δρόμο, με τον οποίο κινούμαστε παράλληλα στην αριστερή του πλευρά σε βραχώδες έδαφος και προσπερνάμε το υψομετρικό 1647μ., τραβερσάρουμε την κορυφή Κουλκουτσάρι και καταλήγουμε σε ωραίο μικρό οροπέδιο με εποχική λίμνη (υψόμετρο 1900μ.). Από το οροπέδιο ανεβαίνουμε την αριστερή (νότια) ράχη και φτάνουμε στην ψηλότερη κορυφή των Αγράφων, την Καράβα ή Σχιζοκάραβο (υψόμετρο 2184μ.) με απεριόριστη θέα στην Αργιθέα και όλα τα Άγραφα.

Ώρες πορείας : 6:00 Βαθμός Δυσκολίας : Α+ Υψ. Διαφορά : 800μ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : 1) Δήλωση έως Δευτέρα 23 Μαΐου για τα δωμάτια, έως Τετάρτη 25 Μαΐου για τις σκηνές,

2) Δυνατότητα πραγματοποίησης μίας από τις δύο αναβάσεις,

3) Απαραίτητος εξοπλισμός : ορειβατικό μποτάκι, φλις, αντιανεμικό,   σκούφος, γάντια, αδιάβροχο. Για κατασκήνωση σκηνή, υπόστρωμα και υπνόσακος.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ - _ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΤΣΟΓΚΑΣ ΘΑΝΟΣ 6972753977

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από τον χάρτη «Βόρεια Άγραφα», ΑΝΑΒΑΣΗ.

www.eoslamias.gr

www.facebook.com/events/854387151372979

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη