ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΝΟΥ ΔΙΒΡΗΣ 19/06/2016


           Ο Δήμος Λαμιέων και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Διβριωτών Νομού Φθιώτιδας σας προσκαλούν στις Εκδηλώσεις Βουνού Δίβρης την Κυριακή 19 Ιουνίου που θα πραγματοποιηθούν και φέτος στα Πλατάνια της Δίβρης.

           Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πεζοπορία σε όμορφα μέρη κοντά στο χωριό, ποδηλατική διαδρομή σε χωμάτινους δρόμους και αναβίωση ομαδικών παραδοσιακών παιχνιδιών.

          Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία  ανακαλούν μνήμες και  εμπειρίες από τα παιχνίδια των παιδικών τους χρόνων και τις μεταφέρουν στα μικρά παιδιά, μαθαίνοντας έναν άλλο τρόπο ψυχαγωγίας και διασκέδασης που απέχει πολύ από το σύγχρονο ηλεκτρονικό-ψηφιακό παιχνίδι.

          Ελάτε να  παίξουμε την αρχαία «διελκυστίνδα», «μαρμαρωτό», «κουτσό», «τσιλίκα», «τυφλόμυγα», «βόλους», «σημάδα», «εφτάπετρο», «κύλα», «σχοινάκι» και να κατασκευάσουμε  χειροποίητα  παιχνίδια, όπως κούκλες και τόπια.

          Η εκδήλωση  γίνεται  σε  συνεργασία  με την  Πολιτιστική  Ομάδα  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

lamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη