ΟΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΥΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ!!!


Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματική και νόμιμη την μεταβίβαση χωρίς αντάλλαγμα, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου των ιαματικών πηγών των Λουτρών Υπάτης και των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών - Καλλιδρόμου

Νόμιμη κρίθηκε η χωρίς αντάλλαγμα μεταβίβαση των ιαματικών  πηγών των Λουτρών Υπάτης και των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών - Καλλιδρόμου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Με δύο αποφάσεις του (υπ' αριθμ. 877 και 878/2016), το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει ότι η επίμαχη μεταβίβαση της ιαματικής πηγής και της έκτασης που την περιβάλλει, ως στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Ε.Ο.Τ., ευρίσκει νόμιμο έρεισμα, καθώς και ότι δεν εξαιρούνται από την μεταβίβαση προς το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. οι ιαματικές πηγές, εφ' όσον  κατά την αξιοποίησή τους εξακολουθούν να ισχύουν, οι προστατευτικές των ιαματικών πηγών ειδικές διατάξεις της νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχες ιαματικές πηγές μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013. Πρόκειται για ακίνητο συνολικού εμβαδού 837.958 τ.μ., μαζί με  τις  κτιριακές τους  εγκαταστάσεις, στην  ιαματική πηγή Λουτρών Υπάτης και ακίνητο,  στην περιοχή του τέως Δήμου Θερμοπυλών, μαζί με τα  κτίσματα και τις άλλες εγκαταστάσεις του, εμβαδού   800.000 τ.μ. περίπου (σύμφωνα με  νεότερη  ακριβή καταμέτρηση  785.398 τ.μ.), που είναι  γνωστό ως  «κτήμα των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών - Καλλιδρόμου».

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κάτοικοι και από τις δύο επίμαχες περιοχές και ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι σχετικές αποφάσεις.

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη