ΠΟΤΕ Η ΣΠΑΡΤΗ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ;


Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος
06-09-2016 10:45

Το καλοκαίρι του 480 π.Χ , 300 Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα έδωσαν στις Θερμοπύλες τη Μάχη που έμελλε να γίνει αιώνιο και παγκόσμιο παράδειγμα αυτοθυσίας για την πατρίδα και την ελευθερία και αφοσίωσης έως θανάτου στο Καθήκον .

Ο Σιμωνίδης , ο μελοποιός από την Κέα , εκτός του γνωστού επιγράμματος , έγραψε κι ένα ποίημα για τους Ήρωες των Θερμοπυλών στο οποίο , μεταξύ άλλων , γράφει και τούτα τα λόγια:

"Των νεκρών που έπεσαν στις Θερμοπύλες
δοξασμένη η τύχη , ωραίος ο θάνατος ,
βωμός ο τάφος κι αντί των θρήνων ανάμνηση
και η μοίρα τους έπαινος".

Στην Ελλάδα όμως της ηθικής κατάπτωσης και της παρακμής ούτε "ανάμνηση" ούτε "έπαινος" υπάρχει εκ μέρους της (διαχρονικά αχάριστης και μικρής το δέμας) ελληνικής πολιτείας , η οποία αφήνει τη Δόξα των Θερμοπυλών να σκυλεύεται ασύστολα .

Η επέτειος της Μάχης των Θερμοπυλών έρχεται και παρέρχεται χωρίς ούτε έναν απλόν στέφανον τιμής κι ευγνωμοσύνης , την ώρα που οι επίσημοι τρέχουν και συνωστίζονται σε γελοίες συνάξεις και απονομές .

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
www.notospress.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη