''ΠΑΝΤΕΧΝΟΥ ΣΕΛΑΣ: ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ'' ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΠΑΤΗΣ 20-23/10/2016


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας συμμετέχει και εφέτος στην πανελλήνια εκστρατεία ‘Περιβάλλον & Πολιτισμός’, η οποία διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι αφιερωμένη στο στοιχείο της φωτιάς, υπό τον τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς». Ο τίτλος εμπνέεται από τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου και με αφορμή το θέμα η Εφορεία επιχειρεί με τις δράσεις της να σκιαγραφήσει το διττό χαρακτήρα της φωτιάς, αιτία καταστροφής αφενός αλλά αφετέρου διαχρονικό σύμβολο δύναμης, ενέργειας, φωτός και αισιοδοξίας.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κάστρο – Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας

♦ Πέμπτη 20 Οκτωβρίου – Παρασκευή 21 Οκτωβρίου – Κυριακή 23 Οκτωβρίου
  Θεματικές διαλέξεις στο χώρο της οχύρωσης

   Υπεύθυνη Αρχαιολόγος: Ελένη Φρούσσου

Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας -  Υπάτη

♦ Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016
  ‘’Ανακαλύπτοντας τα «μυστικά»της φωτιάς...στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας’’, εκπαιδευτικό πρόγραμμα Η χρήση της φωτιάς από τον άνθρωπο.

♦ Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016
  θεματική περιήγηση στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας

   Υπεύθυνη Αρχαιολόγος: Αθανασία Τσόκα

Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη