ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΝΗΜΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΜΑΣΤΟΡΕΣ ΛΑΜΙΑΣ 20/11/2016


20/11/2016 Α. ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΚΝΗΜΙΔΑ (ΑΛΟΓΟ – ΓΙΑΝΝΑΚΙ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ)
 Β. ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΣΤΗ ΚΝΗΜΙΔΑ (ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ – ΑΛΟΓΟ)
Συνεργασία ΠΡΟΒΟμάστορες & ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο  (Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός όμιλος Αττικής)

 Κυριακή: Συνάντηση στην Ανατολική είσοδο Καμένων Βούρλων στις 10:00π.μ.
Α. Ομάδα: Ανάβαση από τη θέση Άλογο στη θέση Γιαννάκη, ακολουθώντας διαμορφωμένο μονοπάτι μέσα σε δρυόδασος πλατάνια και αριούς. Σε δύο ώρες περίπου φτάνουμε στη Βασιλόβρυση και στη συνέχεια από δασικό δρόμο, στη θέση Γιαννάκη με την εκπληκτική θέα στο Μαλιακό Κόλπο, στα Λιχαδονήσια, στο Δίαυλο των Ωρεών, την Όθρυς και τη Βόρεια Εύβοια. Εκεί θα συναντήσουμε την Β΄ Ομάδα και επιστρέφουμε μαζί πλέον, από την ίδια διαδρομή.
Εύκολη διαδρομή, ενδείκνυται για αρχαρίους. Β.Δ.1 – Ω.Π.3-4 – Υ.Δ.300μ.
Β. Ομάδα: Ανάβαση από διαμορφωμένο μονοπάτι με μεγάλη κλίση, σε χείλος φαραγγιού και πευκοδάσος, έως το πρώτο σπήλαιο. Αφού περάσουμε και άλλα δύο σπήλαια (ανοιχτοί θόλοι), για να θαυμάσουμε το πλούσιο διάκοσμό τους, με σταλακτίτες και σταλαγμίτες φτάνουμε σε μικρό λούκι που μας βγάζει σε ακόμη μια σπηλιά. Συνέχεια ανάβασης, σε πυκνό δάσος αριών ως τη σπηλιά Χάρβαλη. (το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σπήλαιο της Βόρειας Κνημίδας). Στάση για ξεκούραση και εξερεύνηση του σπηλαίου. Συνέχεια ανάβασης από εμφανές μονοπάτι έως τη θέση Γιαννάκη με την εκπληκτική θέα στο Μαλιακό Κόλπο και στο Δίαυλο των Ωρεών. Εκεί συναντάμε την Α΄ Ομάδα. Από δασικό δρόμο ανάβαση στη Βασιλόβρυση και στη συνέχεια ακολουθούμε μονοπάτι, μέσα από δρυόδασος, αριούς και πλατάνια, για τη κατάβαση μας στον Οικισμό Άλογο των Καμένων Βούρλων
Εύκολη διαδρομή, για ορειβάτες. Β.Δ.1+ – Ω.Π.4-5 – Υ.Δ.700μ.
Προαιρετικά, για όλους χαλαρωτικό μπάνιο στις πηγές Κουνιαβίτη ή Καλλυντικών.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 2200 στις 19/11/2016
Συντονιστής της Δράσης αυτής είναι ο  Μίμης Συκιώτης Τηλ. 6981099280

provomastores.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη