«ΟΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΡΕΣ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ 20/12/2016


«LES JOURS LES PLUS COURTS»

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων  | Λεωνίδου 9-11 | 2ος Όροφος

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας έχουν την χαρά να προσκαλούν για τέταρτη συνεχή χρονιά μικρούς και μεγάλους στην προβολή του προγράμματος «ΟΙ ΠΙΟ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΡΕΣ» την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας στις 19.00.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ | entrée libre

Η πιο μικρή ημέρα του χρόνου είναι η 21η Δεκεμβρίου, και είναι επίσης η γιορτή των ταινιών μικρού μήκους, που ξε­κίνησε με την πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και κινούμενης εικόνας (CNC) της Γαλλίας. Με αυτή την αφορμή, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας παρουσιάζουν για έκτη χρονιά, μια επιλογή ταινιών μικρού μήκους για τα παιδιά από πέντε ετών και ταξιδεύουν στις πόλεις Δράμα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ιτέα και στη Λαμία!

Μια επιλογή  γαλλόφωνων ταινιών, που έχουν διακριθεί για την ποιότητά τους και στην πλειονότητά τους είναι αφιερωμένες στην κωμωδία, τη μουσική και τη δύναμη της εικόνας θα προβληθούν στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους και πάντα στο πνεύμα της εορταστικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων, κατάλληλες για τους μικρούς μας φίλους του κινηματογράφου!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ( ΜΕ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ  ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ )

1. CAPTAIN 3D  (3′) :


Υπόθεση: Ο Captain 3D είναι ένας υπερήρωας που μας θυμίζει τα αγαπημένα μας κόμικς! Μόλις φορά τα τρισδιάστατα γυαλιά του, ένας καινούριος κόσμος γεννιέται και μία από τις γοητευτικές κοπέλες του κόσμου ζωντανεύει. Αυτή την κοπέλα καλείται να σώσει από τα πλοκάμια ενός τρομακτικού τέρατος, ο ίδιος ο ήρωας.

2. Το μεγάλο τέρας | LA GROSSE BETE (6′):


Υπόθεση: Στο βασίλειο υπάρχει μία ιστορία που λέει πως ένα πολύ μεγάλο τέρας έρχεται να μας φάει εκεί που δεν το περιμένουμε. «Φτάνει λοιπόν να περιμένουμε…»

3. Η μικρή κατσαρόλα του Ανατόλ | LA PETITE CASSEROLE D’ANATOLE (5′):


Υπόθεση: Ο Ανατόλ κουβαλά παντού μαζί του τη μικρή του κατσαρόλα. Βρέθηκε μία μέρα μπροστά του χωρίς να ξέρουμε γιατί. Σφηνώνει παντού και δεν τον αφήνει να περπατήσει. Ο Ανατόλ δεν αντέχει άλλο και κρύβεται. Ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

4. Παρακαλώ, ανοίξτε την πόρτα! | OPEN THE DOOR PLEASE (13′):



Υπόθεση: Σε ηλικία 12 ετών, ο Ζακ έχει ήδη ύψος πάνω από 1,80μ. Σήμερα το πρωί, είναι η μέρα της καθιερωμένης σχολικής φωτογραφίας. Ποια πρόκληση θα αντιμετωπίσει ο φωτογράφος; Πώς να βάλει τον Ζακ στην ίδια φωτογραφία με τους άλλους;

5. Για όνομα της … κάλτσας | FOR SOCK’S SAKSE (4′):



Υπόθεση: Μία κάλτσα το σκάει από το σκοινί όπου είναι απλωμένη για να πάει για χορό. Ένα τζιν, κάποιες άλλες κάλτσες και ένα φόρεμα αποφασίζουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, σε μία ταινία στοπ μόσιον μικρού μήκους.

6. Τίγρεις στη σειρά | TIGRES A LA QUEUE LEU LEU (8′):



Υπόθεση: Ένα πολύ τεμπέλικο αγόρι, που συνέχεια τα ακούει από τη μητέρα του επειδή δεν κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να κοιμάται και να τρώει όλη μέρα, αποφασίζει να στρωθεί στη δουλειά και αποκαλύπτει τον κόσμο της εφευριτικότητας…

7. Τρεις βελόνες | 3 PETITS POINTS (3′):


Υπόθεση: Μία μικρή μοδίστρα περιμένει τον άντρα της να γυρίσει από τον πόλεμο. Καθώς τον περιμένει μόνη, ένας τραυματισμένος στρατιώτης εισβάλει στο σπίτι της. Μέσα στον πανικό της εκτελεί χρέη νοσοκόμας. Κινούμενα σχέδια σε σέπια, εμπνευσμένα σπό το βουβό σινεμά.

8. Χιόνι | NEIGE (26′):



Υπόθεση:  Μία μέρα πριν από τις χειμωνιάτικες διακοπές η Πρυν αφήνει τους γονείς της για να πάει σε μία παραδοσιακή «σχολική εκδρομή για το τέλος του χρόνου». Όμως μία τρομερή χιονοθύελλα χτυπά…

9. Ένα, δύο, δέντρο | ONE,TWO,TREE (8′):



Υπόθεση: Μία γοητευτική ιστορία όπου τα δέντρα παίρνουν ζωή και παίζουν ολοένα και πιο παράξενο ρόλο..

10. Για το καλό σου | POUR TON BIEN (18′):



Υπόθεση: Μισός άγγελος, μισός διάβολος ο Μπραχίμ Ομρί κάνει τους πάντες ό,τι θέλει. Μέχρι πότε όμως;

11. Γούνα | FUR (4′):



Υπόθεση: Ένας λυκάνθρωπος που έχει εκδιωχθεί από την κοινότητά του, παίρνει την απόφαση να βάλει ένα τέλος στη διάκριση που έχει βιώσει…

12. Το δίστιχο της οδού Μπανιολέ | LE COUPLET DE LA RUE DE BAGNOLET (3′):



Υπόθεση: Στην οδό Μπανιολέ του Παρισιού, ο ήλιος διασκεδάζει με τους κατοίκους. Το «δίστιχο» αποτελεί μέρος της συλλογής «Βγαίνοντας από το σχολείο – Robert Desnos» όπου δεκατρείς δημιουργοί εμπνέονται δεκατρείς ταινίες μικρού μήκους από τα ποιήματα του Robert Desnos.

filoicinelamias.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη