''Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ'' ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 28/12/2016


Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας – με χαρά και διάθεση γιορτινή – σας προσκαλούν, την Τετάρτη 28-12-2016 ώρα 19.30 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας , στην προβολή της ταινίας «O Μικρός Πρίγκιπας», μια αριστοτεχνική διασκευή του πιο όμορφου σύγχρονου παραμυθιού του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί. Η προβολή – η τελευταία για το έτος 2016! – πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δ. Λαμίας. Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους Φίλους, να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με αυτό το ξεχωριστό και διαχρονικό παραμύθι!

Με ελληνικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη.

Εκεί όπου η άφταστη χειροτεχνία του stop-motion συναντά το ψηφιακό κινούμενο σχέδιο, είναι το σημείο όπου ξαναερωτευόμαστε από την αρχή το λατρεμένο βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξιπερί, μέσα από το animation του «Μικρού Πρίγκιπα» που υπογράφει ο Μαρκ Όσμπορν.


Ανακαλύψτε ξανά μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια ένα μικρό Κορίτσι, που η αγχωτική μητέρα του το προορίζει για το καλύτερο κολλέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Έναν κόσμο που ο ίδιος γνώρισε πριν καιρό από τον Μικρό Πρίγκιπα. Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι του στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα. Εκεί ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητα του και μαθαίνει ότι μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν!

the_little_prince_poster_dateΠαραγωγή: Ντιμιτρί Ρασάμ, Πολ Ρασάμ, Ατόν Σουμάκ, Αλέξις Βονάρμπ
Σκηνοθεσία: Μαρκ Οσμπορν
Σενάριο: Αϊρίνα Μπρίγκναλ, Μπομπ Περσικέτι
Φωτογραφία: Κρις Καπ
Μοντάζ: Κάρολ Κράβετς Εϊκανιάν, Ματ Λάντον
Μουσική: Ρίτσαρντ Χάρβεϊ, Χανς Ζίμερ
Με τις φωνές των: Τζεφ Μπρίτζες, Μακένζι Φόι, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς,
Ράιλι Οσμπορν, Πολ Ραντ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζέιμς Φράνκο, Μπενίσιο Ντελ Τόρο,
Ρίκι Τζερβέιζ, Πολ Τζιαμάτι
Διάρκεια: 108 λεπτά | Γαλλία

Το απόλυτο παιδικό παραμύθι του 20ου αιώνα, ο θρυλικός Μικρός Πρίγκιπας μεταφέρεται αριστοτεχνικά στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Mark Osborne (Kung-Fu Panda) σε μία εντυπωσιακή παραγωγή κινουμένων σχεδίων που κόβει την ανάσα (η ακριβότερη ταινία κινουμένων σχεδίων που έγινε ποτέ στη Γαλλία και κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ). Η ταινία περιηγείται ανάμεσα σε δύο κόσμους, το μαγικό χειροποίητο σύμπαν απαράμιλλης ομορφιάς του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί που αναδεικνύεται με την τεχνοτροπία της χαρτοκοπτικής και του stop-motion και το άρτιο σύγχρονο περιβάλλον όπου ζει ένα μικρό κορίτσι με την απαιτητική μητέρα του, που αποδίδεται με την τεχνική του σύγχρονου animation. Το πρωτότυπο υλικό δικαιώνεται, η εικονογράφηση είναι εξαιρετικά εκφραστική και η ταινία του Μικρού Πρίγκιπα έχει όλες τις αρετές για να γίνει, όπως και το βιβλίο που την ενέπνευσε, κλασική. Flix
Ψηφιακό καρτούν και stop motion τεχνική συνδυάζονται για την ευαίσθητη, κινηματογραφικά ορθογραφημένη μεταφορά ενός αριστουργηματικού μοντέρνου παραμυθιού. Από τον σκηνοθέτη του «Kung Fu panda» και με ένα πρωτοκλασάτο αγγλόφωνο καστ (Τζεφ Μπρίτζες, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζέιμς Φράνκο) στην υποτιτλισμένη εκδοχή του. αθηνόραμα


«Το 2009, ο ατζέντης μου με ρώτησε αν ήξερα το βιβλίο, γιατί δυο Γάλλοι παραγωγοί ήθελαν να κάνουν μια ταινία κινουμένων σχεδίων. Το βιβλίο το γνώριζα πολύ καλά και γι’ αυτό η πρώτη μου αντίδραση ήταν να πω όχι. Πίστευα ότι δεν υπήρχε τρόπος  για μια απευθείας μεταφορά. Αλλά το σκέφτηκα περισσότερο και συνειδητοποίησα ότι το υλικό ήταν πολύ καλό για να αρνηθώ. Ήταν η ευκαιρία μιας ζωής να φτιάξω μια ιστορία με αυτό το σημείο εκκίνησης. Τα θέματα του βιβλίου είναι τόσο πλούσια και έχουν μεγάλη απήχηση. Επίσης, η ευκαιρία να προστατεύσω το βιβλίο με την ταινία ήταν κάτι που δεν μπορούσα να προσπεράσω».



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη