ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΗ: ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ!!!


Την πρώτη πανελλαδικά «Στάση Λεωφορείου - Βιβλιοθήκη» σε συνεργασία με την Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου εγκατέστησε ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη. Έτσι πλέον όσοι περιμένουν το λεωφορείο στην κεντρική στάση της γραμμής 64, που συνδέει το Φίλυρο με τη Θεσσαλονίκη, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το βιβλίο που επιθυμούν και να «γεμίσουν» τον χρόνο αναμονής τους μέχρι να έρθει το λεωφορείο της γραμμής, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Στόχος του Δήμου είναι να κάνει το βιβλίο...στάση ζωής, όπως τονίζει παίζοντας με τις λέξεις βιβλίο και στάση. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή  ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα με αρχιτεκτονικές και εικαστικές παρεμβάσεις: Ένα έπιπλο βιβλιοθήκης σε μορφή «δένδρου», παγκάκι αναμονής, πολλές πρωτότυπες θέσεις διάθεσης εφημερίδων και περιοδικών, αλλά και κατάλληλη βαφή όπως αυτή της οροφής που προσομοιάζει με ουρανό.


Η στάση - βιβλιοθήκη στη γραμμή του λεωφορείου 64
(Φωτό: Panos Efstratiou/Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη)


«Τα βιβλία είναι προσφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης, της ένωσης λογοτεχνών, των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, αλλά και απλών πολιτών που τοποθετούν τα βιβλία τους στα ράφια της βιβλιοθήκης δίχως την παραμικρή γραφειοκρατία, ώστε να είναι πάντοτε γεμάτη. Παράλληλα είναι δυνατή και η ανάγνωση της καθημερινότητας από εφημερίδες και έντυπα ενημέρωσης και πολιτισμού» σημειώνει ο Δήμος.

Στα σχέδια του Δήμου είναι το επόμενο διάστημα το ιδιαίτερο αυτό πολιτιστικό ραντεβού να επεκταθεί και σε άλλες στάσεις στο Φίλυρο, αλλά και σε άλλες περιοχές της πόλης.


Μία γυναίκα διαλέγει βιβλία από τη στάση - βιβλιοθήκη
(Φωτό: Panos Efstratiou/Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη)

«Θα χαιρόμασταν διπλά αν αυτή η πρωτοβουλία βρει μιμητές στις στάσεις του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας και των υπόλοιπων μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ταυτόχρονα είναι ένα μήνυμα πολιτισμού που στέλνουμε από το δήμο μας» τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Το άρθρο και το σχόλιο μας έστειλε αναγνώστης της σελίδας μας.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη