ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ: ''Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΝΟΜΙΜΩΣ ΩΣ ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ''


Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων αναφορικά με την ύπαρξη ταξί έξω από την Κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:
Στον προαύλιο χώρο του Γ.Ν Λαμίας και συγκεκριμένα έξω από την Κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου και κάτω από το στέγαστρο, πραγματοποιείτο στάθμευση των αυτοκινήτων ταξί. Ο χώρος αυτός ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει καθοριστεί νομίμως ως πιάτσα Ταξί καθόσον αντίκειται στην κείμενη Νομοθεσία.
Κατά την διενέργεια της Επιχειρησιακής Ασκήσεως Ετοιμότητας της 28-11-2016 μας επισημάνθηκε προφορικά και κατόπιν εγγράφως (αρ. πρωτ: Γ. ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας /4055/30-11-2016 έγγραφο) ότι, «κατά την διεξαγωγή της άσκησης διαπιστώθηκε ότι, μπροστά στην κύρια είσοδο του Νοσοκομείου και κυρίως κάτω από το στέγαστρο, ήταν σταθμευμένα οχήματα τα οποία παρεμπόδιζαν την άμεση και Απρόσκοπτη πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους. Επειδή στα Επιχειρησιακά Σχέδια αναγράφεται ρητώς ότι η πρόσβαση των μέσων αντιμετώπισης κρίσεων πρέπει να γίνεται ανεμπόδιστα, θα πρέπει να λάβετε μέτρα ώστε να παραμένουν συνεχώς ελεύθερες όλες οι είσοδοι του Νοσοκομείου σας». Το όμοιο ζητήθηκε και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι, είναι ψευδής ο ισχυρισμός περί απαγόρευσης εισόδου αυτοκινήτων ταξί προς εξυπηρέτηση επιβίβασης και αποβίβασης στον χώρο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Εκείνο που από τούδε και στο εξής δεν επιτρέπεται είναι η στάθμευση των οχημάτων ταξί στους χώρους του Γ.Ν καθόσον τούτο είναι παντελώς παράνομο.
Απευκταία η εκδήλωση Εκτάκτων Αναγκών, ουχί όμως ενδεχόμενο, που ανά πάσα στιγμή οφείλει η Διοίκηση να διασφαλίζει την όσο το δυνατό πιο ομαλή αντιμετώπισή τους. Είναι καθήκον και υποχρέωση της Διοίκησης να διευκολύνει και να διασφαλίζει την εξυπηρέτηση των ασθενών και συνοδών τους αλλά και όλων των πολιτών που λαμβάνουν Υπηρεσίες Υγείας.
Είμαστε στην διάθεσή σας για την όποια διευκρίνιση.

Με τιμή
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΟΥ Γ.Ν. ΛΑΜΙΑΣ

Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη