ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ FESTIVAL ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ 19/03/2017



ΕΜΠΝΕΥΣΗ. ΠΑΘΟΣ. Αυτό είναι που λείπει σήμερα από τη νέα γενιά και τη μεγαλύτερη μερίδα των ανθρώπων. Όταν εμπνεόμαστε, προκαλείται μέσα μας μία ψυχική και διανοητική ευφορία. Είναι το σημείο που ξεκινά το μαγικό ταξίδι της δημιουργίας, μία στιγμή που μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Είναι κάτι σαν ανάσα, σαν πνοή που δίνει ζωή σε όλες τις αισθήσεις μας.

Και η έμπνευση δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους καλλιτέχνες. Αφορά τον κάθε άνθρωπο που θέλει να είναι ζωντανός και δημιουργικός. Τον καθένα που ψάχνει να βρει αυτό που θα τον κάνει να υπερβεί τον εαυτό του. Που θα τον κάνει να “πετάξει” και να δημιουργήσει τον δικό του παράδεισο μέσα στη δουλειά του, στη σχέση του, στο σπίτι, στην παρέα του. Αυτός εξάλλου είναι και ο προορισμός μας. Γεννηθήκαμε για να ζήσουμε την εμπνευσμένη πλευρά της ζωής και να νοιώσουμε τον παράδεισο εσωτερικά και εξωτερικά.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, και επειδή πιστεύουμε αρκετά στην έμπνευση, γεννήθηκε το Έμπνευσις festival, ένα φεστιβάλ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο αποτελείται από ομιλίες διάρκειας 15 λεπτών, ανθρώπων από διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι ακούγοντας την καρδιά τους έχουν επιτύχει στο χώρο τους και μπορούν να εμπνεύσουν νέα άτομα να ακολουθήσουν και αυτοί τα όνειρά τους.

Το πρώτο Έμπνευσις festival θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 10.00πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Wheeling2help σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων.

Οι 10 ομιλητές τους οποίους θα έχουμε την τιμή να ακούσουμε είναι:
- Νίκος Κιούσης, εθνικός συντονιστής Let’s Do it Greece
- Μάκης Καλαράς, ο μοναδικός Έλληνας αθλητής χειμερινών & θερινών Παραολυμπιακών αγώνων
- Χρήστος Σταμάτης, Founder of mermix & CEO Stevia Hellas Coop
- Δημήτρης Κόκκορης, Adventurer, motivator, humanist
- Άγγελος Πατσιάς, Δάσκαλος & συνιδρυτής Big Bang Education
- Κωσταπάνος Μηλιαρέσης, Co-founder & General Director ethelon
- Θανάσης Κακαρούντας, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
- Πωλ Ευμορφίδης, ιδρυτής της Coco-mat, ενός από τα μεγαλύτερα ελληνικά success stories
- Μαρία Λιάγκα, Δασκάλα και εμπνεύστρια αναμόρφωσης της Παύλιανης
- Γιάννης Καλογεράκης, Εκπαιδευτής Στελεχών Επιχειρήσεων, CEO JMK Ltd

Κατά τη διάρκεια του 30λεπτου διαλείμματος θα υπάρξουν και 4 διαδραστικά workshops τα οποία θα μπορέσουμε όλοι να παρακολουθήσουμε και να συμμετέχουμε. Αυτά είναι:
- ‘’Την πάνινη τσάντα μου κρατώ, τον πλανήτη βοηθώ’’, 3ο-16ο-17ο Δημοτικά Σχολεία Λαμίας
- ‘’Kids save lives – Τα παιδιά σώζουν ζωές’’, ΕΕΕΠΦ Λαμίας
- ‘’Coffee mAIker’’, IEEE UTH (Lamia) Student Branch

Στο Έμπνευσις festival συμμετέχουν επίσης η Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας με φωτογραφικό υλικό με θέμα την Έμπνευση, καθώς και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων με όμορφες κατασκευές.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης θα γίνει από την ομάδα του ΕΠΑΨΥ Λαμίας με ένα πολύ ξεχωριστό μουσικοθεατρικό απόσπασμα από το ‘’Αν ήξερα...’’ .

Για την παρακολούθηση δε θα υπάρξει εισιτήριο, καθώς πιστεύουμε πως ο καθένας θα πρέπει να έχει δικαίωμα και πρόσβαση σε μια τόσο όμορφη εκδήλωση. Ωστόσο, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, όσοι κάνετε προκράτηση θα πρέπει να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση γιατί θα είναι άδικο για όσους δε θα προλάβουν.

Αντί για εισιτήριο, σας παρακινούμε να φέρετε τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα προσφερθούν στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Ορφανοτροφείο Θηλέων.

Επίσης, στους συμμετέχοντες που θα κάνουν προκράτηση, θα διανεμηθεί και πάνινη τσάντα συμμετοχής γεμάτη εκπλήξεις από τους υποστηρικτές μας!

ΠΡΟΣΟΧΗ : Για να ισχύει η προκράτηση θέσης σας, θα πρέπει να προσέλθετε στην εκδήλωση μέχρι το αργότερο 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης, διαφορετικά θα θεωρείται άκυρη. Οι εγγραφές την ημέρα της εκδήλωσης θα γίνονται μεταξύ 09.00 – 09.50 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτή τη μοναδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας η οποία μπορούμε να σας υποσχεθούμε ότι θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη!

www.eventbrite.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη