ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΓΕΡΑΝΙΔΗ ''ΤΟ ΚΑΜΙΝΙ'' ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ''ΔΑΒΑΝΕΛΟΣ'' 11/03/2017


Απόκρυφη γνώση

Πρόκειται για ένα νέο μυθιστόρημα που η υπόθεση του περιγράφεται ως εξής στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το καλοκαίρι του 2008 η Ελληνοκαναδέζα Ολυμπία Περνέλη επισκέπτεται τη Σύρο. Θέλει να ερευνήσει τα μοναστηριακά αρχεία των καθολικών για να ολοκληρώσει την πανεπιστημιακή της εργασία σχετικά με την ενέργεια των αγαλμάτων και την αλχημεία. Άθελά της μπλέκει με μια διεθνή σπείρα αρχαιοκαπήλων και γίνεται μάρτυρας τριπλού φονικού. Η Ολυμπία τρομοκρατημένη φεύγει για τη Σικελία, όπου θα συνεχίσει τις έρευνές της. Στον Ακράγαντα θα συναντήσει τον συνεργάτη της Λούτσιο Ντολφίνι και ο έρωτας που υπέβοσκε ανάμεσά τους θα φουντώσει.
Μια σειρά από δολοφονίες στο Παλέρμο, στη Νεβάδα και στην Αθήνα θα αποκαλύψουν τη δράση διεθνών κυκλωμάτων που ανταγωνίζονται για την απόκτηση πολύτιμων αλχημιστικών χειρογράφων.

Πίσω από τη δαιδαλώδη πλοκή του, «Το καμίνι» είναι ένα μυθιστόρημα εξερεύνησης της απόκρυφης γνώσης. Η ερμητική φιλοσοφία και η αλχημεία, η θρησκεία και η επιστήμη, ο ελληνικός και ο ιουδαϊκός πολιτισμός, το Βατικανό και ο τεκτονισμός, η μουσική, η ζωγραφική και ο χορός, ο Τίμαιος του Πλάτωνα με την αναφορά του στην Ατλαντίδα, ο Μιχαήλ Ψελλός, ο Εμπεδοκλής, ο Πυθαγόρας και ο Αριστοτέλης, καθώς και κάποιες φιγούρες που παραπέμπουν στον Κόμητα του Σεν Ζερμέν είναι μερικοί από τους σταθμούς αυτής της συναρπαστικής αναζήτησης.

Είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα σύγχρονης πλοκής που εμπλέκει με μαεστρία την ιστορία , την φιλοσοφία , την αλχημεία που το διαβάζεις με κομμένη την ανάσα.

Δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου γιατί η πλοκή του είναι τόσο ενδιαφέρουσα που θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που συνομιλεί με τον σημερινό αναγνώστη και τον ξεναγεί με την τέχνη της γραφής του σε τόπους και πρόσωπα που συναρπάζουν. Πολύ δυνατό το αφηγηματικό μέρος που σε παρασύρει , χωρίς σκοτεινά σημεία πλοκής που αν σου διαφύγουν , αλλάζουν την πρόσληψή σου και σε μπερδεύουν. Πολλά τα πρόσωπα και τα γεγονότα , αλλά όλα ρέουν με αρμονία. Ακόμα και το συγγραφικό τέχνασμα του μυθιστορήματος που είναι ένα βιβλίο μέσα σε ένα άλλο βιβλίο δεν δυσκολεύει τον αναγνώστη.

Η προηγούμενη συγγραφική προίκα του συγγραφέα εμφανής. Φαίνεται πολύ καλά κυρίως στις ευρηματικές ανατροπές της ιστορίας που αφηγείται και εκπλήσσουν ευχάριστα τον αναγνώστη.

Η περιδιάβαση στους τόπους πλοκής δεν έχει μια κοσμοπολίτικη χροιά προσέλκυσης ενδιαφέροντος αλλά κυρίως είναι μια τεχνική μύησης -αντίδωρο- στον αναγνώστη για ένα συμπαντικό ταξίδι στο διηνεκές της γνώσης , των πολιτισμών. , του αδιερεύνητου.

Ένα βιβλίο που άνετα το κάνεις δώρο σε φίλους ή ακόμα ακόμα και στον εαυτό σου!

Phase Radio-Lamia

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη