ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ 13/03/2017


        Διάλεξη του Μιχάλη Χατζάκη με θέμα «Αγιογραφία και Θέατρο Σκιών» διοργανώνει ο Δήμος Λαμιέων τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 8:00 μ.μ., στην κύρια αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

       Στη διάλεξη του, ο κ. Χατζάκης θα αναφερθεί στην υπερβατική διάσταση της Αγιογραφίας και του «Καραγκιόζη» μέσα από τη δισδιάστατη παραδοσιακή μας ζωγραφική.
Στην εκδήλωση συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Λαμίας.


           Ο Μιχάλης Χατζάκης,  Κωνσταντινουπολίτης στην καταγωγή, γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Πρωτογνώρισε τον «Καραγκιόζη» από τον παλιό μάστορα της τέχνης Γιώργο Κουτσούρη και κατόπιν μαθήτευσε για πολλά χρόνια στους μεγάλους καραγκιοζοπαίχτες Γιώργο Χαρίδημο και Δημήτρη.

           Δίδαξε επί μία εικοσαετία στα πανεπιστήμια Βόλου, Μακεδονίας και Α.Π.Θ. (θέατρο σκιών και παραμυθόδραμα), επί μία τετραετία στο θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης (λαϊκή υποκριτική) και στα ΠΕΚ Λαμίας, Καρπενησίου και Χαλκίδας (παραμυθόδραμα και θέατρο σκιών). Το 1982 ιδρύει στη Λαμία το πρώτο ιστορικά χειμερινό θέατρο στον «Καραγκιόζη» με την επωνυμία Θέατρο Σκιών Λαμίας (1982 – 1996), ακολουθούν το Θέατρο Σκιών στο Δήμο Ζωγράφου (1994 – 1998) και το Θέατρο Σκιών Χ.Α.Ν.Θ. (1997 –2012).

            Με πολλές διακρίσεις στα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ μικροθεάτρου, τρία Πανελλήνια βραβεία στους «Αγώνες Ελληνικού Θεάτρου Σκιών της ΔΕΠΑΠ», με 3000 και πλέον παραστάσεις, με εκπομπές στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, με εκθέσεις φιγούρας και σκηνικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ολοκληρώνει την καλλιτεχνική του προσφορά στον «Καραγκιόζη» με μια σειρά από DVD και CD που θα καλύπτουν επιλεκτικά το ρεπερτόριο του μεσοπολέμου.

            Έχει γράψει βιβλία και μελέτες για το Θέατρο Σκιών, θεατρικά έργα που έχουν παιχτεί επανειλημμένα από ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, ανεξάρτητες θεατρικές σκηνές και μικροθέατρα. Τα παραμυθοδράματά του «Ειρήνη η κόρη της ελπίδας», «Γαλάζια πολιτεία» και «Το Στοιχειό του πύργου» έχουν προβληθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς της Ευρώπης και της Αμερικής.
 

lamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη