ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕ ΜΙΑ "ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ"


Στο Ηuawei Smart City Forum 2017 σήμερα, παρουσία του Αρμόδιου Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά και του κινέζου Πρέσβη Zou Xiaoli, για το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τη Λαμία αλλά και ολόκληρο το Δήμο σε μια "έξυπνη πόλη" που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, θα βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών και θα κάνει πιο εύκολη και γρήγορη τη διάχυση πληροφοριών σε όλους τους πολίτες που κατοικούν ή επισκέπτονται το Δήμο μας.


Τα δίκτυα 5ης γενιάς έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους και προσπαθούν μέσω των κόμβων νέων τεχνολογιών να κάνουν πιο εύκολη και γρήγορη την πληροφόρηση για τον πολίτη. Έτσι μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερη μετακίνηση στη πόλη, μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, πρόληψη ατυχημάτων αλλά και ολοκληρωμένη πολιτική προστασία.
Αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εποχής ήδη τοποθετούμε οπτική ίνα για internet υψηλών ταχυτήτων ώστε να μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες μιας πραγματικά «έξυπνης πόλης».



Νίκος Σταυρογιάννης

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη