ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ


Σε δημοπρασία «βγαίνουν” τα πρώτα ακίνητα που προέρχονται από το χαρτοφυλάκιο των υπό εκκαθάριση πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων.

H PQH, ο Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής των δεκαέξι πιστωτικών και χρηματοδοτικών υπό ειδική εκκαθάριση ιδρυμάτων στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την εκποίηση των πρώτων έξι ακινήτων που ανήκαν στις ATE Leasing, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας.

Πρόκειται για κτίρια γραφείων, καταστημάτων διαμερισμάτων, καθώς και βιομηχανικό κτίριο σε Μαρούσι, Ελληνικό, Καλλιθέα, Χαλκίδα και Λαμία.

Αναλυτικά, στην πρόσκληση υποβολής προσφοράς που δημοσιοποίησε ο ειδικός εκκαθαριστής, τα ακίνητα με την υψηλότερη τιμή πρώτης προσφοράς αφορούν σε κτίρια της υπό εκκαθάριση ATE Leasing, τα οποία και θα δημοπρατηθούν ταυτόχρονα.

Μεταξύ αυτών το πολυώροφο κτίριο γραφείων – καταστημάτων στη Καλλιθέα (Λεωφόρο Συγγρού 340) που ανήκε στη ΜΒΔΤ (Μπ. Βωβός) και προ καιρού στέγαζε τα γραφεία της Ν.Δ. και σήμερα μισθώνει ο ΔΟΛ, ενώ στο ισόγειο λειτουργεί κατάστημα γνωστής αλυσίδας ηλεκτρονικών.

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 14,2 εκατ.ευρώ. Σημειώνεται ότι η Grivalia Properties είχε ανακοινώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι είχε αποκτήσει το 50% εξ αδιαιρέτου του εν λόγω κτιρίου.

Το δεύτερο προς εκποίηση κτίριο βρίσκεται στην οδό Πάτμου 16-18 στο Μαρούσι, συνολικής επιφάνειας 8.582 τ.μ., με τιμή εκκίνησης τα 6,2 εκατ. ευρώ Ακόμη ένα, σε κοντινή απόσταση στην οδό Αγράφων 5 και Πάτμου, επιφάνειας συνολικής επιφάνειας 3.573,38 τ.μ., που σήμερα στεγάζει τα γραφεία γνωστής εκδοτικής εταιρείας, έχει τιμή εκκίνησης τα 2,3 εκατ. ευρώ. Τέλος το τέταρτο ακίνητο της υπό εκκαθάριση ATE Leasing αγορά κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 9.096 τ.μ., , με τιμή εκκίνησης τα 5,2 εκατ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα δύο ακίνητα αφορούν σε πολυκατοικία στη Χαλκίδα που ανήκε στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας και σε βιοτεχνικό κτίριο στη Λαμία που ανήκε στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας.Σύμφωνα με τους όρους της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την προσφορά τους μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου 2017.

Σημειώνεται ότι η PQH – Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση, έχει γνωστοποιήσει ότι προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση χαρτοφυλακίου συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), που αφορούν ακίνητα και κινητό εξοπλισμό, λογιστικής αξίας περίπου 271 εκατ. ευρώ και συνολικής απαίτησης περίπου 360 εκατ. ευρώ. Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο αφορά οφειλέτες των υπό εκκαθάριση τραπεζών PROTON, Αχαϊκή Συνεταιριστική, FBB, ΑΤΕ Leasing και Πανελλήνια Τράπεζα, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η PQH και η προθεσία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ορίστηκε η 15η Σεπτεμβρίου.

Στην εταιρεία συμμετέχουν ως μέτοχοι οι εταιρείες PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε. και Hoist Kredit Aktiebolag. Όπως έχει γράψει το Capital.gr, η Qualco είναι εταιρία συστημάτων πληροφορικής με εμπειρία στις πλατφόρμες βάσεων δεδομένων, ενώ η σουηδική Hoist κατέχει ηγετικό ρόλο στις συνεργασίες με τράπεζες διεθνώς για τις αναδιαρθρώσεις δανείων.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
www.ereportaz.gr

Ν. Χρυσικόπουλος

www.capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη