ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ - ΧΑΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ


ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ - ΧΑΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δ ΚΟΛΤΣΙΔΑ
Ελεύθερη Αγορά - Παγκόσμια Αγορά: εντελώς ελεύθερη ,έως ασύδοτη, χωρίς ιδεολογικές, αξιακές καταβολές και ηθικούς ενδοιασμούς, ανθρώπινους ή κοινωνικούς. Η Ελεύθερη Αγορά δεν είναι μια φυσιολογική οικονομική και εμπορική εξέλιξη, δεν είναι μια αυτορυθμιζόμενη, εύρυθμη αγορά, χωρίς παρεμβάσεις και εξελισσόμενη υπέρ των κοινωνιών και ανθρώπων. Επιδιώκει την κοινωνική κατάτμηση, τη διάβρωση των θεσμών, τη διάλυση και τη διαφθορά, ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

Κύρια επιδίωξη είναι η διάλυση της οικογένειας, είτε μέσω των εργασιακών ευκαιριών (ανέλιξη), είτε των προβλημάτων (ανεργία), και η δημιουργία και ενεργοποίηση ενός τεράστιου μηχανισμού καταστολής.

Στην Ελεύθερη Αγορά δεν επικρατούν οι ιδεολογίες και οι δημοκρατικές διαδικασίες. Η Ελεύθερη Αγορά χρειάζεται αυταρχικές εξουσίες, καταστολή ,αστυνόμευση και φυλακίσεις ,για να μη διασαλεύεται η έννομη αστική τάξη και το παγκόσμιο σύστημα διακίνησης χρήματος, ανθρώπων και ιδεών, υποτίθεται. Οι παλαιές σοσιαλιστικές έως και φιλελεύθερες ιδεολογίες είναι ουτοπίες, δεν αποτελούν ούτε ελάχιστο τμήμα της Ελεύθερης Αγοράς και της νέας Παγκοσμιοποίησης. Το αντίθετο. Χρησιμοποιούνται κόμματα, ιδεολογίες και θεσμοί στην επίτευξη του στόχου που είναι η υπεράντληση των φυσικών πόρων, η υπερκατανάλωση, η υπερεργασία, η υπερβολή της αστικής επικρατούσας νομιμότητας. Η Ελεύθερη Αγορά δημιουργεί μια νέα νομιμότητα και μια νέα ηθική, πέρα από την εργασία και τον άνθρωπο. Είναι η δημοκρατία των τραπεζών και του χρήματος. Τοχρώμα του χρήματος είναι το ζητούμενο, η υπεραναζήτηση του χρήματος είναι η επιδίωξη και η κινητικότητα των κεφαλαίων,o σκοπός και οι οικονομικές κατακτήσεις ο στόχος.

Είμαστε απροστάτευτοι ηθικά και νομικά ,ολοι,εργαζομενοι, άνεργοι , μετανάστες , φοιτητές και έρμαια του κάθε εργολάβου , εργαζόμενοι με μισθούς πείνας , και απεριόριστο ωράριο, ενοικιαζόμενοι σε ειδικές οικονομικές ζώνες ΕΟΖ , ανασφάλιστοι με υποχρεωτικές υπερωρίες από καθάρισμα τουαλέτας μέχριsex.                                            

 Είμαστε επί πλέον υποχείρια της ΤV και μιας ομάδας πολιτικών που απεργάζονται και το ξεπούλημα όχι μόνων των υπηκόων αλλά  και της ιστορίας , της χώρας και του έθνους.

Επιστρέψαμε στο Μεσαίωνα , θα μας ξυλοφορτώνουν και θα μας ΄΄πηδάνε''τα αφεντικά , οι προστάτες , οι σύγχρονοι προεστοί και κοτζαμπάσηδες οι πολιτικοί, και οι επίτροποι των δανειστών.


ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
________________________________________________________________________

Είμαστε σύγχρονοι σκλάβοι, οι παππούδες μας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα είχαν διεκδικήσει και κατακτήσει το 8ωρο, εμείς , τι ;

Τι διάβολο πρόοδος είναι αυτή, να δουλεύομε σε Ελεύθερη Αγορά, σε παγκοσμιοποιημένο πολιτιστικό και πολιτικό τοπίο και να είμαστε σκλάβοι; Δεκαπέντε ώρες εργασίας, χωρίς αναστολές ηθικές ή άλλες, μόνο και μόνο για να αγοράζουμε TV, στερεοφωνικά, ρούχα και λαμαρίνες χρωματισμένες για να μη περπατάμε και πεθάνουμε από εμφράγματα. Γίναμε τέρατα, ζώα, αγέλες των Ελεύθερων Αγορών και των παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου.

Η πολιτιστική πρόοδος και πολιτισμένη Αριστερά που θα έδινε έναν καλύτερο κόσμο, απαλλαγμένο από τη σκλαβιά της εξωφρενικής κατανάλωσης και οικολογικής σπατάλης, εξαντλήθηκε στην συνδικαλιστική δράση , τη θρασυτάτη εισβολή όλων στον Δημόσιο Τομέα ή στη νοοτροπία εκπροσώπησης ενός αποτεφρωμένου σταλινικού κομμουνιστικού σκέλεθρου, υλιστικού ιδεολογικού τάχα περιεχομένου και ο φιλελευθερισμός ,η δεξιά και η κεντροδεξιά απελευθερώθηκε σε ιδεοληψίες ,θρησκοληψίες,αραχτες και αρπαχτες και ΔΗΜΟΣΙΟ.

Όλα πήραν το δρόμο τους προς τον καπιταλισμό, την εφήμερη καλή ζωή, την υπερκατανάλωση, τον γρήγορο πλουτισμό και την αχαλίνωτη σκλαβιά. Τα δίχως άλλο, βιώνουμε μια δίχως όρια σοσιαλιστική διάψευση της ελπίδας να γίνουμε άνθρωποι και όχι ανθρωποειδή που απλώς εργάζονται, τρώνε και πεθαίνουν.

 Βιώνουμε τη σήψη του σοσιαλιστικού ονείρου και της εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες .Τα φιλελεύθερα εμβλήματα της ελευθερίας, της δημοκρατίας μέσα σε μια απόλυτη οικονομική-χρηματιστηριακή ανοησία, των Ελεύθερων Αγορών σε παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον έγιναν εφιάλτες και ασυδοσία των Τραπεζών. Αφήσαμε μικρόνοες ,ανόητους πολιτικούς να χειριστούν την οικονομία , την γνώση , την παιδεία,την υγεία, την ασφάλειά μας ,ωσάν να είχαν δεχθεί επιφοίτηση όλοι αυτοί οι κενοί, οι άβουλοι ,οι τυφλοί και οι άρπαγες μικρόνοοι αλήτες.                                                                      
Και τώρα τι ~ ... ... ....Οφείλουμε να πολεμήσουμε τον εαυτό μας, να ματώσουμε , να αυτοκαθαρθούμε , ίσως ...ίσως ...

Η σωτηρία μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός και βρισκόμαστε σε βαρύ παρατεταμένο χειμώνα.

ΔΗΜ. ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
e-mail: dkolt@otenet.gr & d007kol@gmail.com

lamiakipoliteia.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη