RESTART A HEART: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 17/10/2017


Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017. 

Η αιφνίδια διακοπής της κυκλοφορίας του αίματος και της αναπνοής αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα οδηγεί άμεσα στο θάνατο του θύματος.

Στην Ευρώπη, περίπου 350.000 άτομα υφίστανται καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο και η πλειοψηφία των περιστατικών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή είναι μόλις 1 προς 10, αλλά το ποσοστό αυτό μπορεί να τριπλασιαστεί, αν οι απλοί πολίτες αποκτήσουν βασικές γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.Απο το 2013, μετά από εισήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (E.R.C.), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όρισε την 16η Οκτωβρίου ως «Ημέρα Επανακίνησης της καρδιάς». Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες θα διεξαχθούν δράσεις με θέμα: «Βασικές αρχές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης», και ωφελούνται οι πολίτες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτου μορφωτικού ή βιοτικού επιπέδου και επαγγελματικής δραστηριότητας.Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ.) Λαμίας συμμετέχει στις Πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις.

Εκδηλώσεις ενημέρωσης–ευαισθητοποίησης κοινού στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση,στις 17 Οκτωβρίου 2017,στην πλατεία Ελευθερίας, 10:00-14:00.

Διοργάνωση - Συντονισμός:
Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας Λαμίας
Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Υπό την αιγίδα και τη στήριξη:
Δήμος Λαμιέων
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος

www.facebook.com/events/173481819878576

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη