ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ


Πανέμορφη φύση, πλούσιο ιστορικό παρελθόν και φιλόξενη διάθεση των κατοίκων. Όλα αυτά τα συστατικά και πολλά ακόμα συνθέτουν την εικόνα μιας όμορφης περιοχής και θυμίζουν γιατί η Ανατολική Φθιώτιδα θεωρείται ως μια “Ελλάδα, ανέγγιχτη στο χρόνο”.

Ο αρμονικός συνδυασμός του παρθένου ορεινού όγκου, του παράκτιου πλούτου και της ανθρώπινης παρουσίας, δίνει στον επισκέπτη μια πληθώρα ευκαιριών αναψυχής σε όλες, και ιδιαίτερα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Παραλίες και θαλάσσια σπορ


Σε όλο το μήκος της παράκτιας ζώνης της Ανατολικής Φθιώτιδας, υπάρχουν οργανωμένες και ελεύθερες παραλίες, με πιο γνωστές αυτές της Αγίας Μαρίνας, της Βασιλικής Στυλίδας, του Καραβομύλου, της Κουβέλας, του Φάρου και της Παραλίας Ραχών, του Αχλαδίου, του Άη Γιώργη και της Παραλίας Πελασγίας, του Στανικίου Βαθυκοίλου, καθώς και της Γλύφας.


Οι θάλασσες της Ανατολικής Φθιώτιδας, φημισμένες για την καθαρότητα των νερών τους, προσφέρονται για όλα τα καλοκαιρινά σπορ, καθώς και για καταδύσεις. Η παραλία του Φάρου αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σημεία της Ελλάδας για το άθλημα του Kite – Surfing, ενώ κάθε Ιούλιο, από το 1999 και ανελλιπώς μέχρι σήμερα, διοργανώνεται μεταξύ Καμένων Βούρλων και Παραλίας Ραχών, ένας από τους πιο γνωστούς αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης, ο «Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Μαλιακού Κόλπου».

Ορειβασία και άθληση


Στην ευρύτερη περιοχή θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τα ορειβατικά μονοπάτια Όθρυος, αλλά και τον υδροβιότοπο “Αλμυροποτάμου” στο Αχλάδι, Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πηγές της περιοχής και ειδικά αυτές του Αγίου Δημητρίου Αχινού, οι πηγές Βέλα και Πλατάνα Παλαιοκερσιάς, οι Πόρτες και η Νεροσπηλιά, ενώ μια ακόμα επιλογή για όσους αγαπούν τη φύση είναι το φαράγγι Κανάλας στην Παλαιοκερασιά.

Παράλληλα, η περιοχή είναι ιδανική για κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα. Οι τοπικοί όμιλοι είναι ιδιαίτερα οργανωμένοι και προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για τα αγαπημένα σας σπορ: Κολύμβηση (Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους Μαλιακού Κόλπου), ιστιοπλοΐα (Ναυτικός Όμιλος Ραχών), τένις (Όμιλος Αντισφαίρισης Ανατολικής Φθιώτιδας), wind & kite Surfing, πεδίο Paintball στο Λογγίτσι, beach volleyball, beach soccer, beach tennis, ορειβασία, καθώς και γήπεδα ποδόσφαιρου, μπάσκετ και handball.

Αρχαιολογικός πλούτος


Πολλά και σημαντικά είναι και τα αρχαιολογικά ευρήματα, που θα συναντήσει κάποιος στην περιοχή. Η Ακρόπολη και ο αρχαιολογικός χώρος Αχινού, η γέφυρα της Αγίας Μαρίνας, η ακρόπολη Αντρώνας στη Γλύφα και το κάστρο Λάρισας Κρεμαστής στην Πελασγία είναι μερικά από αυτά. Ακόμα, στη θέση Φανός Γλύφας υπάρχει μυκηναϊκό νεκροταφείο. Στα Λαογραφικά Μουσεία Αυλακίου και Σπαρτιάς θα μάθετε κάποια πράγματα για την παράδοση του τόπου.

Γνωρίστε τα Μοναστήρια



Ο Δήμος είναι διάσπαρτος από δεκάδες εξωκλήσια, πολλά από τα οποία έχουν σημαντική αρχιτεκτονική και ιστορική αξία. Ενδεικτικά σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τις ιερές Μονές Αγίου Βλασίου και Αγίου Γεωργίου στη Στυλίδα, των Αγίων Ταξιαρχών Νεράιδας, τον βυζαντινό ναό Κυπαρισσώνα Πελασγίας και τον μεταβυζαντινό ναό Αχινού.

Για ψάρεμα στο Μαλιακό



Η πλούσια πανίδα κι ο θαλάσσιος πλούτος του Μαλιακού κόλπου, έχουν καταστήσει την Ανατολική Φθιώτιδα έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα για ψάρεμα και ψαροντούφεκο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, Καραβόμυλου, Ραχών, Αχλαδίου, Γλύφας και για κυνήγι στην περιοχή Βουρλιάς Νεράιδας, Αγίου Δημητρίου Αχινού, Άνω Ραχών, Άνω Σπαρτιάς και Πελασγίας, καθώς και στον κυνηγότοπο του Βελά.

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
www.news.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη