ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΙΧΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 44η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ»


Μήνυμα για την 44η επέτειο του «Πολυτεχνείου»
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Θανάση Μιχελή

Σαραντατέσσερα χρόνια σήμερα από την φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Εξέγερση που πήρε παλλαϊκά χαρακτηριστικά γιατί εξέφρασε πάγια αιτήματα της πλειοψηφίας του λαού για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρεπή διαβίωση του. 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε το αποκορύφωμα του αντιδικτατορικού αγώνα της νεολαίας, μεγάλης μερίδας των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και του λαού, που είτε έμπρακτα είτε σιωπηλά αντιτάχθηκε στη δικτατορία (1967-1974).

Θεωρείται, και ορθά, η συνέχιση αγώνων της νεολαίας προηγούμενων εποχών, για εθνική ανεξαρτησία (ΕΠΟΝ 1941-44), δημοκρατικές ελευθερίες, καλύτερη εκπαίδευση και προκοπή (Δημοκρατική Νεολαία “Λαμπράκη”1964-67). 

Στις σημερινές συνθήκες, με τις παγκόσμιες ανακατατάξεις και τους περιφερειακούς πολέμους, με τη χώρα μας να προσπαθεί να ξεπεράσει την εφτάχρονη γενικευμένη κρίση, είναι ανάγκη η νεολαία να πρωτοστατήσει σε ανάλογους αγώνες, γιατί πάγια αιτήματα παραμένουν σε σημαντικό βαθμό ανεκπλήρωτα. 

Ο ατομικισμός και η αδιαφορία για τα πολιτικά-κοινωνικά δρώμενα πρέπει να αντικατασταθούν από τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη. Για “να πάρουνε τα όνειρα εκδίκηση”, όπως λέει κι ο ποιητής.

16-Νοέμβρη 2017 

Share on Google Plus

Σχετικά με Καλύτερη Λαμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου