«Ο …ΝΤΙΛΕΡ…!» ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ Κ. ΜΩΚΟΥ


      «Ουδέν κρυπτόν υπο τον ήλιον!» έλεγαν οι αρχαίοι.Τι  ήταν λοιπόν ο Ήλιος;

Μια προσωποποιημένη θεότητα που καβάλα στο άρμα του..αργιάνιζε απ’άκρου-εις άκρον τους ουρανούς και…φώτιζε διάπλατα πράξεις και…αμαρτήματα των κοινών θνητών.Και τα έβλεπε όλα ,μα όλα.(Σαν να λέμε όπως σήμερα οι…δορυ   φόροι! και κάτι άλλα,περίεργα,σύχρονα…ρουφιάνικα μηχανήματα και..εργαλεία!).

      Και πάνω στη ζάλη ,μια μέρα στα τσίπουρα ,είπε την κουβέντα στο καλλίτερο  φιλαράκι του:
 -Ηφαιστε,αδερφέ μου,με το…μπαρντόν,θα σου πώ κάτι,αλλά μην παρεξηγηθείς.

-Αστειύεσαι ,ξενοι είμαστε;

-Να,μα θα στο,πώ αλλά μην σου κακοφανεί.Το ζήτημα είναι…λεπτόν!.

-Λέγε ρε,μ’έσκασες.
-Η …σύζυγός  σου!.

-Που πάει να πεί;

-Να η κυρία σου,αλλού τρώει και πίνει κι’αλλού…πάει και το…δίνει!.

-Για ξηγήσου.

-Να,η κυρά σου,σε κερατώνει.

-Η Αφροδίτη;.Αποκλείεται.

-Ναι ρε και τράβα στον καθρέφτη να δείς τα κέρατα!.

-Και με ποιόν ρε; Λέγε ρε, τι ξέρεις;

-«Ο συ κρύβεις εις την αγοράν κηρύσσεται!».

-Δηλαδή;

-Ο κόσμος τό’χει τούμπανο!.

-Με ποιόν ρε;

-Με το αδερφάκι σου τον Αρη.`

-Τι λές μωρέ;

-Όπως το λέω.

    Ψιλοδαγκώθηκε,δεν  είπε  τίποτα ο Ηφαιστος ,μοναχά σκέφτηκε να  διακόψη   πάραυτα το…«συμβόλαιον συνεργασίας» με τον Αρη (Θεός του πολέμου ο ένας, τεχνίτης σιδηρουργός ο άλλος ,του έφτιαχνε τα όπλα τα…σιδηρικά ,τα…σπαθιά και λοιπά …ακόντια και… βέλη στο εργαστήριο του!).

        Και γύρισε σπίτι θολωμένος,είπε μέσα του: ((Αν είναι  έτσι, εγώ αυτή  την που@ν@  θα την πιάσω,θα την κάνω…τσακωτή! και θα δείς.) .Και φώναξε την Αφροδίτη.

-Αφροδιτάκι,πρέπει να πάω σε νησί  για  δυό μέρες για δουλειές.Είναι  επείγον  και ανάγκη και απόψε το βράδυ πρέπει οπωσδήποτε να είμαι ήδη εκεί.Φεύγω αμέσως,έβγαλα και …εισιτήριο!.

-Δουλειές, δουλειές,όλο λείπεις και μ’αφήνεις εδώ μόνη  κι’έρημη.

-Ασε ρε Αφροδίτη τη γκρίνια,εδώ κάνουμε…κρά για κανένα πελάτη,τι θέλεις δηλαδή ,να το κλείσουμε το μαγαζί;

    Είπε,ό,τι είπε ο Ηφαιστος,πήρε τα εργαλεία και βγήκε απ’το σπίτι.Μόνο που  δεν πήγε στο νησί,παρά ,δίπλα σ’ ένα…μπάρ και…πλακώθηκε στα πιοτά!.

   Πέρασε κάμποση ώρα,ήρθε το βραδάκι και η Αφροδίτη…τηλεφώνησε στον Αρη.

-Ελα για καφέ.Το και το.Ο…άλλος έφυγε για το νησί.Ηδη τώρα από ώρα θα είναι εκεί.

  Χαλαροί,ξαπλωτοί έπιναν το…απεριτίφ οι δυό τους,όταν ακούστηκε στην πόρτα το κλειδί. 

Μπουκάρησε ο Ηφαιστος, τους έκανε τσακωτούς,είχε  καλέσει και  κάποιους αλλους Θεούς ως μάρτυρες,και τον Δία ως…αρχιδικαστή,(έτσι γίνονταν τότε!),είπε ο…ο Ζεύς «αυτά συμβαίνουν..!»,(ηξερε ο… βρωμιάρης από τις δικές του τις…μαλαγανιές) και η…ιστορία έκλεισε εκεί.

   Ο,τι γουστάρεις,ότι σ’αρέσει,όποια..,τρέλλα,ό,τι σε..εξιτάρει στην γυναίκα όταν την έχεις φιλενάδα-γκόμενα,όση καψούρα κι’αν έχεις…πάρει,όλα τα αποδέχεσαι  και δεν δίνεις σημασία.

Αμα όμως πέσεις στη…λούμπα και  την παντρευτείς ,όλα  αυτά ..τέλος. Τη θέλεις αλλιώτικη,προσγειωμένη,τυπική,ήσυχη και,προπαντός πιστή…κυρία!.

    Ανήσυχη 30αρα και..ζωηρού χαρακτήρος ήταν η Βιβή,πανέμορφη,εκλεκτική , κοινωνική  και γυναικάρα.

     Και παντρεύτηκε τον Παναγιώτη ,στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας, που είχε πέρα  απ’ όλα τα’άλλα ,την δουλειά του ντίλερ,με αποτέλεσμα    συχνά να λείπει απ’το σπίτι  για δουλειές.Τρέξιμο,όλη μέρα τρέξιμο και…άγχος ο Παναγιώτης, κούραση κι’όταν επέστεφε στο σπίτι ,έφθανε μισή ώρα να καθήσει στον καναπέ και να τον πάρει ο ύπνος.Ούτε διάθεση  για κουβέντα με την σύντροφό του,ούτε για σέξ ουτε για τίποτα.Ομως όταν δεν μιλάει το…στόμα,μιλάει το..σώμα!και η γυναίκα δεν είναι μονάχα…σκυλάκι να την…ταίζεις κι’ας της έχεις όλα τα αγαθά

Είναι και άνθρωπος,θηλυκό  και έχει ανάγκη την…επικοινωνία! και τα…υπόλοι       πα!.

   Καλός,χρυσός! ο Παναγιώτης,κουβαλητής και κουβαρντάς,αλλά της Βιβής άλλο της έλειπε: Ο άντρας!.Το αντρίκιο χάδι.Και έκανε-έκανε υπομονή,έβγαινε με τις φί λες της για καφέ,άντε όταν έλειπε ο Παναγιώτης και σε κανένα μπαράκι.Και ύστερα γύριζε  σπίτι μόνη.Αλλά από ανδρικό…χνώτο πουθενά.Απ’το…άλλο…δεν!.

   Και δούλευε εως ..εξαντλήσεως και το έπαιζε…σιγουράντζα ο ..δικός σου,όταν ένα βράδυ δεν άντεξε,τον έβαλε κάτω η Βιβή και του την… είπε.

-Παναγιώτη μου,καλές οι δουλειές ,αλλά είμαι κι’εγώ εδώ.

-Και τι θέλεις ρε Βιβή,να παρατήσω τα κουμάντα και να σχολούμαι μαζί σου;Να  σου το  παίζω γλυκανάλατος και…γλυκοτσούτσουνος!;Ασε τα λόγια,σου έχω και του…πουλιού το γάλα.Αντε κάτσε στο σπίτι  σου,άσε τις σαχλαμάρες και  να είσαι κυρία.Ακούς;

-Καλάαα… ,ώστε έτσι Παναγιώτη;

    Δίκιο,πολύ δίκιο είχε η Βιβή,που είχε όλα τα αγαθά.Δεν είχε όμως το…άλλο   που είναι βιολογικά απαραίτητο και δεν παίρνει…αναβολή..Και τι να κάνει;.Να το …ράψει;!.

   Όμως τη γυναίκα-καμία γυναίκα-δεν μπορείς να την..φυλακίσεις.Και στο…μπουκάλι να την κλείσεις,θα …τινάξει τον…φελλό και θα σου την …κάνει!.Και η Βιβή     τον …τίναξε τον …φελλό!.

    Και ,πεισμωμένη  από την κουβέντα του Παναγιώτη,σαν απελευθερωμένη πιά ,άλλαξε ..ρότα και τό’ριξε στα…περπατήματα,στην  ..τρέλλα! και στα...παραστρατήματα.Αρχισε τις εξόδους…νταραβερίστηκε ,τακίμιασε στο…φούλ και με κά κάποιον …παλιό…φίλο ,τα είδαν αυτά κάποιοι φίλοι του Παναγιώτη και μάλιστα κάποιος κολλητός του, του είπε:

-Ρε μάγκα,κοίτα και λίγο κατά το…σπίτι σου,πολλά ακούγονται.

-Τι αηδίες μου λέτε μωρέ;

-Ξύπνα ρε,όταν λείπεις  ,τον ..μπάζει και στο σπίτι.Θα την…κάτσεις τη βάρκα!.

-Σιγά ρε,σιγά τις κουβέντες.Η Βιβή μου σ’αυτά είναι..σπαθί!.Την έχω…κλειδωμένη ! για πάρτη μου εγώ!.

-Καλάαα…!.

  (Όμως για κάθε …κλειδαριά υπάρχουν και…αντικλείδια!).Τη γυναίκα όπως και το αυτοκίνητο οφείλεις να την προσέχεις και τακτικά…τακτικώτατα να την ..περνάς …ΚΤΕΟ!. Αλλιώτικα θα ..στρίψει και θα σου…βαρέσει μπιέλα!.).

   Αδιάφορος ,δεν έδωσε σημασία ο Παναγιώτης,όπου  ένα βράδυ γύρισε στο σπίτι και βρήκε ένα σημείωμα.«Μου είπες να είμαι κυρία.Είμαι κυρία και  μην αφιβάλεις.Αλλά χωρίς εσένα!.Τέλος!.».

   Αχ ρε Παναγιώτη; «Τη γυναίκα αν δεν την προσέξεις,θα…προσέξουν…άλλοι!». Κάτσε τώρα στην.. ξέρα ,με τα..κλειδιά στο… χέρι…φάε την ..τουλούμπα! και ..τραγούδα: «Πολλές  φωτιές με τριγυρνούν,μα μιά είναι που με καίει.Μονάχος μου την..άναψα,   κανένας δεν μου φταίει!».

  Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια!.-Αχ ρε Παναγιώτη!;

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη