ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΛΑΜΙΑ - ΞΥΝΙΑΔΑ


Νέα έργα της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιεί έως το τέλος του έτους ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τονώνοντας σημαντικά το σημερινό κατασκευαστικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο, το οποίο ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ (εκ των οποίων σχεδόν το 50% ή 1,2 δισ. ευρώ αφορά το έργο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα). Κατ’ αρχάς, τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η έγκριση του φακέλου έργου που έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με τον άξονα Λαμία - Ξυνιάδα, ένα έργο 300 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελεί το νότιο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας. Πρόκειται για έργο που είχε μετατεθεί χρονικά, σε σχέση με το κύριο τμήμα του άξονα, το οποίο όμως διαθέτει πλήρως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Παράλληλα, εντός των προσεχών ημερών, η κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την ινδική GMR αναμένεται να κηρυχθεί και τυπικά προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή και εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι του Ηρακλείου Κρήτης. Η κοινοπραξία έχει καταθέσει προσφορά της τάξεως των 480 εκατ. ευρώ, η οποία πριν από μια εβδομάδα έλαβε οριστικά τη θετική γνωμοδότηση από τη σχετική επιτροπή του υπουργείου Υποδομών, με αποτέλεσμα να απομένει μόνο η σχετική υπουργική απόφαση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να συνταχθεί η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ των αναδόχων και του Δημοσίου, να εξεταστεί και εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να υπογραφεί και στη συνέχεια να κυρωθεί από τη Βουλή. Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι οι κατασκευαστικές εργασίες θα μπορέσουν να ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.

Πέραν των έργων αυτών, η εταιρεία προχωράει με ταχείς ρυθμούς και στην κατασκευή του ιδιόκτητου συγκροτήματος γραφείων και καταστημάτων City Tower που αναπτύσσει στη Σόφια της Βουλγαρίας και το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη υπογραφεί προσύμφωνα για τα 2/3 των προς ενοικίαση επιφανειών γραφείων, που ανέρχονται σε 55.000 τ.μ.

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
www.kathimerini.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη