ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΣΟ ΠΕΤΑΩ» - ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ


Έρχεται το «πληρώνω όσο πετάω» - Συνδέονται τα τέλη καθαριότητας με τον όγκο των σκουπιδιών

Η νέα περίοδος της ανακύκλωσης με τον πρόσφατο ν. 4496/2017 σηματοδοτεί κάτι καινούργιο στο περιβάλλον. Συνδέει τα τέλη καθαριότητας των Δήμων με την απόδοση των ρευμάτων ανακύκλωσης και θέτει στην καρδιά του συστήματος νέες «οικονομικές» εφαρμογές της τηλεματικής, όπως την εξ αποστάσεως μέτρηση του ποσοστού πληρότητας των κάδων και ζύγισή τους on-line για τη βελτιστοποίηση της συλλογής και μεταφοράς των απορριμμάτων.

Η επικείμενη νομοθέτηση του οικονομικού εργαλείου "πληρώνω όσο πετάω" και σε επίπεδο πολίτη, η σύνδεση κατοικιών και των κάδων τους μέσω κωδικών με τα απορριμματοφόρα και τα δρομολόγιά τους για τη μέτρηση της ποσότητας των απορριμμάτων σε επίπεδο νοικοκυριού, όπως σχεδιαζεται σήμερα πιλοτικά σε ορισμένους δήμους , θα συνδέει την πληρωμή των τελών καθαριότητας όχι πια με τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας, κάτι τραγικό και άδικο, αλλά με την περιβαλλοντική απόδοση και το αποτύπωμα του κάθε νοικοκυριού. Και αυτό αφορά και τις επιχειρήσεις και όλες τις δραστηριότητες της πόλης. Επιπλέον, η θεσμοθέτηση το 2018 της χωριστής διαλογής του οργανικού υλικού υποχρεωτικά στους χώρους εστίασης επιβάλλει ειδικό σύστημα αποκομιδής, το οποίο επίσης θα ελέγχεται τηλεματικά, γιατί αυτά τα φορτία θα απαλλάσσονται του ειδικού τέλους υγειονομικής ταφής.

Όμιλος Φίλων Δάσους Λαμία

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη