21ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΣΟΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ 27,29,31/03/2018


     Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης διοργανώνει για 21η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ για Σολίστες και Πρωταγωνιστές, παρουσιάζοντας στο κοινό της Λαμίας μονοπρόσωπες παραστάσεις που αφήνουν το αποτύπωμά τους στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

      Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ αυτά τα χρόνια, φιλοξενήθηκαν κορυφαίοι Έλληνες  ηθοποιοί και παρουσιάστηκαν σημαντικότατες παραστάσεις θεατρικών μονολόγων.

     Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από την Τρίτη 27  μέχρι και το Σάββατο 31 Μαρτίουκαι θα φιλοξενήσειστο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου.  Στη σκηνή θα ανέβουν οι  ηθοποιοί:  Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Γεωργία Ζώη, Δημήτρης Βερύκιος.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει αναλυτικά:

   ΤΡΙΤΗ 27/3/2018: «Επάγγελμα Πόρνη»της Λιλής Ζωγράφου


Ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

        Ιστορία πρώτη: Χούντα. Στη συγγραφέα απαγορεύεται να εξέλθει της χώρας λόγω πολιτικών πεποιθήσεων με πρόφαση τη μη άσκηση του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας  που αναγράφεται στο διαβατήριό της. Η Ζωγράφου πολεμώντας με χιούμορ το παράλογο καθεστώς, αλλάζει ιδιόγραφα το επάγγελμα της σε «Πόρνη – ελευθερίων ηθών» με συνέπειες τραγελαφικές.

       Ιστορία δεύτερη: 1973. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, παραμονές πρωτοχρονιάς, νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική. Εκεί γινόμαστε μάρτυρες της απάνθρωπης συμπεριφοράς του προσωπικού, που φτάνει στα όρια του εξευτελισμού. Η συγγραφέας, δεμένη στο κρεβάτι, πέφτει θύμα βιασμού από νυχτερινούς φύλακες. Εντούτοις δεν αποδυναμώνεται. Η τραυματική της εμπειρία την εξωθεί στην κατά μέτωπο σύγκρουση με τους ιθύνοντες και την καταγγελία της σαθρής λειτουργίας του νοσηλευτικού οργανισμού.

Συντελεστές:
Κείμενο: Λιλή Ζωγράφου
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Παίζει η ηθοποιός: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Σκηνικός χώρος / κοστούμια / φωτισμοί: Ένκε  Φεζολλάρι
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Φωτογραφίες / βίντεο: Αθηνά Λιάσκου
Τιμή εισιτηρίου: 10€ Γενική είσοδος

   Πέμπτη 29/3/2018: «Σοφία σε θυμάμαι» της Τάνιας Χαροκόπου 


Ερμηνεύει η  Γεωργία Ζώη

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

      Η Σοφία στο απόγειο της καριέρας της και στα πλαίσια μιας τελευταίας συνέντευξής της, αναπολεί την πορεία της ζωής της. Συγκινησιακά φορτισμένη, περιγράφει γεγονότα ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα, που την σημάδεψαν απλά αλλά και σημαντικά.

      Για πρώτη φορά στη ζωή της εξιστορεί απροσδόκητες καταστάσεις, επαναφέρει στην μνήμη της πρόσωπα, παραστάσεις, ευχάριστες στιγμές, ερωτικές συμπεριφορές και αποκαλύπτει ιστορικά γεγονότα, σε μια διήγηση βγαλμένη από την καρδιά της. Αναπολεί και χαίρεται, θυμάται και συγκινείται και με πραγματική έκφραση αγάπης για τα τραγούδια της, ερμηνεύει μοναδικά τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Συντελεστές:
Διανομή:
Γεωργία Ζώη
Ηλίας Μιχαήλ
Σπύρος Νίκας (ακορντεόν)
Κείμενο: Τάνια Χαροκόπου
Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλλας
Καλλιτεχνικός σχεδιασμός (σκηνικά – κοστούμια): Ανθή Πετρουλάκη
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Δήμας
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάνια Χαροκόπου
Φωτογραφίες – Video art: Δημήτρης Καραντινόπουλος
Τιμές εισιτηρίων: 10€ Προπώληση, 12€ Ταμείο, 8€ Σύλλογοι

   ΣΑΒΒΑΤΟ 31/2/2018: «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι


Ερμηνεύει ο  Δημήτρης Βερύκιος

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

       Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ όμως, που είναι έτοιμος να το πράξει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται… Το όνειρο που βλέπει τον κάνει, όταν ξυπνάει, όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει αλλά να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού τού φανερώθηκε στον ύπνο του η «Αλήθεια της Ζωής» με όλες τις λεπτομέρειες! Κι αυτή την αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού…

      Το κείμενο της παράστασης είναι θεατρική προσαρμογή του έργου του Ντοστογιέφσκι σε μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, ενός από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Έλληνες συγγραφείς και μεταφραστές έργων της ρωσικής λογοτεχνίας. 

Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος
Τιμές εισιτηρίων: 10€ και 5€ φοιτητές-άνεργοι-ΑΜΕΑ
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:00

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22310 33325 (γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης) και 22310 23285 (ταμείο Δημοτικού Θεάτρου).

lamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη