ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ



           Η 25η Μαρτίου, ημέρα εθνικής μνήμης, αυτογνωσίας και υπερηφάνειας που εορτάζουμε αύριο, αποτελεί ένα διαρκές ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού, ένα διαχρονικό σύμβολο του αγώνα ενός λαού να αντιταχθεί στους δυνάστες του, να υπερβεί τις δυσκολίες και ν’ αλλάξει τελικώς την ιστορική του μοίρα. Τιμούμε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και αποτίνουμε την οφειλόμενη τιμή σε εκείνους που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την εθνική ανεξαρτησία. Παράλληλα, η επέτειος αυτή αποτελεί ένα ζωντανό, επίκαιρο μήνυμα συσπείρωσης, αφύπνισης και κινητοποίησης της συλλογικής συνείδησης των Ελλήνων για εθνική αναγέννηση, οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή αλλά και μια διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού που αναδεικνύει διδάγματα πίστης, αρχές και διαχρονικές αξίες.

             Αποκτά μάλιστα ιδιαίτερο συμβολισμό στις κρίσιμες περιστάσεις, όπως η σημερινή, που βιώνει η πατρίδα μας με τα ανοιχτά εθνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει είτε με τη Τουρκία η οποία οφείλει να κατανοήσει και να σεβασθεί ότι η Ελλάδα έχει και την θέληση αλλά και την δύναμη να υπερασπισθεί την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε με τα Σκόπια που πρέπει να απαλείψουν από το Σύνταγμα τους κάθε έκφρασης αλυτρωτισμού και να επιλύσουν οριστικά τα ζητήματα γλώσσας, ιθαγένειας και ταυτότητας. αν επιθυμούν την ένταξή τους στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς.

            Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος και ανηφορικός, γεμάτος αντιξοότητες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Η πρόκληση σήμερα, είναι να προχωρήσουμε στο αύριο με σύνεση και τόλμη. Με αποφασιστικότητα, εθνική συνεννόηση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Θέτοντας στο επίκεντρο την εθνική ομοψυχία και έναν νέο πατριωτισμό που θα εκπληρώσει το ιστορικό χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές και θα αποδείξει έμπρακτα ότι και σήμερα εμπνεόμαστε σταθερά από τις αξίες που όπλισαν τους αγωνιστές της Ανεξαρτησίας. 

lamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη