ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ


Θέμα: «Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη για το Ειδικό Σχολείο Λαμίας»

Μέσω επίκαιρης ερώτησης απευθύνθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, με θέμα τα προβλήματα στέγασης του Ειδικού Σχολείου Λαμίας. Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Σαρακιώτης:

«Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σημερινού Ειδικού Σχολείου προορίζονταν εξ αρχής για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λαμίας. Όμως, οι επείγουσες ανάγκες και οι ελλείψεις οδήγησαν στη συστέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου δημιουργώντας ένα σχολικό περιβάλλον, στο οποίο συνυπάρχουν παιδιά από τεσσάρων (4) έως δεκαοχτώ (18) ετών, με ό,τι αυτό σημαίνει δεδομένης και της ιδιαίτερης μεταχείρισης που χρειάζονται οι συγκεκριμένοι μαθητές. Από τη συστέγαση των τριών σχολείων προκύπτουν προφανή ζητήματα ασφαλείας, ενώ και η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μαθητών συνιστά ένα ακόμη εμπόδιο στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημειώνει επίσης, ότι έχουν γίνει βήματα επίλυσης του ζητήματος με την πρόβλεψη για τη μεταφορά του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Λιανοκλαδίου. Ωστόσο, η απαιτούμενη αναβάθμιση των εν λόγω κτιριακών εγκαταστάσεων δεν έχει πραγματοποιηθεί, παρά τη σχετική ετοιμότητα, την οποία έχουν επιδείξει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και ο Δήμος Λαμιέων.

Ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε αφενός να ενημερωθεί για τις αιτίες της διαρκούσας κωλυσιεργίας και αφετέρου να λάβει το Υπουργείο όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επίσπευση της οριστικοποίησης της μεταστέγασης του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου. Άλλωστε, όπως αναφέρει στην ερώτησή του, οι συγκεκριμένες καθυστερήσεις αδικούν τις συνολικότερες προσπάθειες του Υπουργείου για τη διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την έγκαιρη στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων και τη δυνατότητα λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων με ολοήμερο πρόγραμμα. Η επίκαιρη ερώτηση αναμένεται να απαντηθεί από τον Υπουργό, στο πλαίσιο συνεδρίασης της Βουλής, στις 16 Απριλίου.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ
Βουλευτής Φθιώτιδας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2018

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη