ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΤΕΣ: Η ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ


Η ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ.

Στην αρχή μιλούσα ψιθυριστά.

Ύστερα ανακάλυψα με θλίψη, ότι οι άνθρωποι ήταν κουφοί.

Άρχισα να μιλώ δυνατά .

Τότε εννόησα με τρόμο ότι οι άνθρωποι, εκτός από κουφοί ήταν και ανόητοι.

Για τα δρώμενα στον τόπο μου, στην πόλη μου ομιλώ.

Κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους «μορφωμένους» και πιστεύουν ότι η εξέλιξη των ανθρώπων και η πρόοδός τους, ειδικά στον πολιτιστικό και πνευματικό τομέα, θα έρθει με «επιφοίτηση» των Αθηναίων «φωστήρων».

Αυτοί (οι Αθηναίοι) οι οποίοι αφού «έφτιαξαν» την πόλη τους, μετατρέποντάς την σε ένα άντρο ανώμαλων ψευτοκουλτουριάρηδων, τώρα προσκαλούνται και έρχονται να μορφώσουν κι εμάς εδώ στην επαρχία. 

Μη μείνουμε πίσω!

Ο λόγος για «ομίλους» ψευτοκουλτούρας και μιας κάστας τοπικών ανεγκέφαλων, που έχουν μείνει στην εποχή των «μπουζουκιών» και της «φίρμας από την Αθήνα». 

Οι ντόπιοι δεν τους κάνουν. 

Δεν έχουν επίπεδο.

Έτσι καλούν με την πρώτη ευκαιρία διάφορα φρούτα, τύπου «υμνητή των Ταγματασφαλιστών Βαλτινού», τους τιμούν με πέντε γλάστρες και τρεις μαϊντανούς και ύστερα παινεύονται σαν το κουτάβι που πάσχει από το σύνδρομο του αυτοθαυμασμού, όταν τα κάνει στην πλατεία: 

«Μωρέ μπράβο μου! Κοίτα, τι ωραία "δρώμενα" έκανα εγώ»!!!

Το κλασικό σύνδρομο «the dog shit syndrome» να λέμε και κανένα ιατρικό για τους Δόκτορες και τους Διδάκτορες.

Το σύνδρομο του κόμπλεξ κατωτερότητας θα έλεγα εγώ, με απλά και λίγα λόγια. Άλλος σύλλογος, έφερε τον Μπαμπινιώτη να κάνει κι εκείνος το κομμάτι του. 

Φίρμες! 

Δεν γνωρίζουν όμως ότι υπάρχουν στη Λαμία άνθρωποι που έχουν εργαστεί στο θέμα της Γλώσσας μας και έχουν κατεβάσει τέτοιους Κώδικες, που ο κ. Μπαμπινιώτης δεν τους έχει δει ούτε στον όνειρό του.

Αλλά, όλοι αυτοί οι ανόητοι, επιμένουν να πιστεύουν στο αρχικό τους λάθος και να εμμένουν πεισματικά σ΄αυτό.

«Η Πρόοδος και τα ήθη θα έρθουν από την Αθήνα» .

Τραγική παραίσθηση!

Η πρόοδος κύριοι "Αθηνολάτρεις",θα έλθει εκ των έσω. 

Από τα ίδια μας τα σπλάχνα. 

Θα αλλάξουμε από μέσα προς τα έξω και όχι από έξω προς τα μέσα.

Γιατί εμείς πιστεύουμε στη ΦΘΙΩΤΙΔΑ και στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ της.

Γιατί απλά, 

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ.

Τέλος, για το τραγικό λάθος που επιχειρείτε χρόνια τώρα, σας καλώ να το σταματήσετε αμέσως, διότι μοιάζετε με τις γυναίκες που προσπαθούν να φτιασιδωθούν με τόνους κρέμες και μακιγιάζ στο απέξω τους, όπως όπως να καλύψουν την εσωτερική τους αμάθεια, την πνευματική τους ένδεια και την καταλυτική τους πενία. 

Συνεννοηθήκαμε κύριοι «Δρ» ;

Αφήστε τους "μαϊμουδισμούς" λοιπόν και τη φιρμολατρία και τιμήστε επιτέλους την καταγωγή σας και τους ανθρώπους του τόπου σας, τους οποίους έχετε απαξιώσει σε υπερθετικό βαθμό.

Δημήτριος Μαντές

Συγγραφέας

7/05/2018

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη