Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Θέμα: «Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αναφέρει:

«Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προκειμένου να τονισθεί και να αναδειχθεί η ζωτική σημασία του φυσικού περιβάλλοντος. Στις μέρες μας η περιβαλλοντική συνείδηση και οι σωστές καθημερινές πρακτικές, που συνδράμουν στην αειφορία, έχουν γίνει κτήμα ενός μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού, αλλά αυτό δε μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε. Η καθιέρωση του περιβαλλοντικού τέλους για τη χρήση της πλαστικής σακούλας αποτελεί ένα απτό παράδειγμα άσκησης περιβαλλοντικής πολιτικής, το οποίο σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία έχει οδηγήσει στον περιορισμό της χρήσης της σε ποσοστό που προσεγγίζει το 80%.

Το περιβάλλον και η διαφύλαξή του δεν είναι υπόθεση λίγων, είναι υπόθεση όλων μας! Με τη σωστή διαχείριση των οικιακών μας απορριμμάτων και τη συμμετοχή στην ανακύκλωση, την εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την επιλογή προϊόντων που η παραγωγή τους αφήνει χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το σεβασμό στα οικοσυστήματα και τη συνειδητοποίηση πως ορισμένα αγαθά, όπως το νερό, δεν είναι απεριόριστα, ο καθένας από εμάς συμβάλλει αποφασιστικά στη
διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ
Βουλευτής Φθιώτιδας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Αθήνα, 4 Ιουνίου 2018

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη