ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τριάντα ιδρυτικά μέλη που είχαν το μεράκι και τον πόθο να σφυρηλατηθούν με πάθος την ιδέα του Μικρασιάτικου πολιτισμού, αποτέλεσαν τον πυρήνα και έγιναν ο θεμέλιος λίθος της ΈΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης».
Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1998 με έδρα την προσφυγομάνα συνοικία της Νέας Μαγνησίας Λαμίας. Σ’ αυτήν την συνοικία, το πλήθος των προσφύγων (από διάφορες πόλεις και χωριά της Μικράς Ασίας), κατάφερε να βρει το απάνεμο λιμάνι που αναζητούσε και ν’ αράξει μετά τις τρικυμίες της καταστροφής και των διωγμών.
Κατάφεραν εδώ σ’ αυτή τη γωνιά της Λαμίας να στεγάσουν την απόφαση περί ανταλλαγής των πληθυσμών μπήκε ταφόπλακα στο διακαή πόθο τους για επιστροφή στην «ΠΑΤΡΙΔΑ».

«Σκέφτονταν ότι η ζωή είναι ωραία, κι έτσι γινόταν ωραία…
Ένιωθαν ότι η ζωή είναι αγάπη, κι έτσι γινόταν αγάπη…
Έβλεπαν τον κόσμο όμορφο, κι έτσι γινόταν όμορφος…
Πίστευαν ότι η ζωή είναι τραγούδι, κι έτσι την έκαναν τραγούδι…»


ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του συλλόγου είναι η μελέτη, καταγραφή, διάσωση, διατήρηση, διάδοση και προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Μικρασιατών προγόνων μας, ώστε να παραμένει άσβεστη η Μνήμη στο παρόν και στο μέλλον.
Τα μέλη του συλλόγου, άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, ακούραστοι με αγάπη και σεβασμό στην ιστορία και τις πατρίδες των προγόνων τους συνέβαλαν σημαντικά στα πρώτα βήματα λειτουργίας του. Όπως σε κάθε νεοσύστατο σύλλογο, τα πρώτα βήματα είναι βήματα προσαρμογής, αμφισβητήσεων και προτεραιοτήτων.
Σήμερα η ΈΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ έχει βρει τον βηματισμό της και πέρασε στο στάδιο εκείνο που της επιτρέπει να ενεργοποιείται πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά και να αναπτύσσει εκείνες τις δραστηριότητες που θα της δώσουν τη δυνατότητα να γίνει γνωστή η ύπαρξή της και το έργο που δημιουργεί στο ευρύτερο κοινό της πόλης μας, της Λαμίας μας.
Είναι γνωστό ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη και σίγουρα και αυτή η προσπάθεια δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Τα δύσκολα όμως ποτέ δεν εμπόδισαν και δεν αντιστάθηκαν στα τολμηρά, όταν υπάρχει η πίστη και η θέληση σ’ αυτό που θέλεις να κάνεις. Το σύλλογό μας τον στήριξαν οι φίλοι του, οι χορηγοί του, οι συμπατριώτες μας οι Λαμιώτες, οι αρχές της πόλης μας, η Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τον στήριξαν διάφοροι σύλλογοι της πόλης μας αλλά και ανά την Ελλάδα, με τους οποίους είχε και έχει άριστες σχέσεις και συνεργασία. Τα μέλη μας όμως ήταν αυτοί που μας στήριξαν όλο αυτό το διάστημα και έδωσαν αέρα στην πορεία του συλλόγου.

Η ΝΕΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Ύστερα από τις αρχαιρεσίες της 13ης Φεβρουαρίου 2011
συγκροτήθηκαν σε σώμα τα νέα εκλεγέντα μέλη ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κούντζου Ελένη
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπισμπίκας Νικόλαος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καρανάσιου Ανδριάννα
ΤΑΜΙΑΣ: Αϊβαλιώτης Δημήτριος
ΥΠΕΥΘ.ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Πετρόπουλος Αριστείδης
ΑΝΑΠΛ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σαμούρη Γωγώ
ΜΕΛΟΣ: Δαβιδέλης Ιωάννης

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
Κούντζου Βασιλική
Κρούπα Ευαγγελία


Πως μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
Τηλέφωνο/fax του συλλόγου: 22310-66594
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδριανουπόλεως 16, Νέα Μαγνησία, Λαμία,Τ.Κ.35100

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
mikrasiateslamias.blogspot.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με Καλύτερη Λαμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου