ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΡΟΒΟΜΑΣΤΟΡΕΣ»Το Δ.Σ. του Συλλόγου απαρτίζεται από κατοίκους μιας ευρείας περιοχής της Φθιώτιδας που εκτείνεται γεωγραφικά από τον Δήμο Λαμίας  μέχρι τον Δήμο Αγίου Κωνσταντίνου. Ο Σύλλογος  ΠΡΟΒΟΜΑΣΤΟΡΕΣ έχει έναν υπερτοπικό χαρακτήρα και προσπαθεί να ενεργοποιήσει τους κατοίκους των παραπάνω Δήμων στους παρακάτω σκοπούς:
Α.ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
Τους αθλητικούς σκοπούς του Συλλόγου χαρακτηρίζει η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες. Στα πλαίσια των αθλητικών του στόχων αναπτύσσει καλλιεργεί και εξυψώνει:

1. την αθλητική ποδηλασία

2.την αθλητική ορειβασία (στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό) σε όλες τις μορφές και  εκδηλώσεις  όπως αναβάσεις, ορεινή πεζοπορία, αναρρίχηση βράχου, αναβάσεις υπερυψηλών βουνών και ορεινών αγώνων δρόμου.

Επίσης ο Σύλλογος οργανώνει συχνά, για τα Μέλη του και για όσους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής επιθυμούν, ποδηλατοδρομίες και πεζοπορίες τόσο στα κοντινά βουνά όσο και σε άλλα βουνά μας Ελλάδας.

Β.   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ

Στους σκοπούς του Συλλόγου είναι, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και η ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου, η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των Μελών του καθώς μας και η προσπάθεια διατήρησης και ανάδειξης μας πολιτιστικής μας παράδοσης.

Επίσης μέσα από τις δράσεις του προσπαθεί να διαδώσει στο ευρύτερο κοινό την αγάπη για την φύση και το περιβάλλον καθώς και την ιδέα της κοινής προσπάθειας και κατάκτησης στόχων.
Γ.ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Μας σκοπούς του Συλλόγου είναι η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των Μελών του στην Εθελοντική Πυροφύλαξη και Δασοπροστασία της Κνημίδας Λοκρίδας και της οροσειράς του Καλλιδρόμου, η αντιμετώπιση καταστροφών από μας πυρκαγιές ή άλλες αιτίες και ειδικότερα, η προστασία, διαφύλαξη, ανάδειξη και διάσωση του ορεινού όγκου της Κνημίδας, της οροσειράς του Καλλιδρόμου, του Μαλιακού, του Βόρειου Ευβοΐκού και όλων των περιοχών φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής μας.

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
provomastores.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με Καλύτερη Λαμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου