ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

1955
Ο χειμώνας παλιότερα ήταν πιό βαρύς και το κρύο κυριαρχούσε την περίοδο των Χριστουγέννων.Ομως ο γιορτασμός ήταν ζεστός και οι κάτοικοι της Υπάτης  απολάμβαναν πραγματικά τις Χριστουγεννιάτικες μέρες και νύχτες.

Πολλές φορές γιορτάσαμε λευκά Χριστούγεννα και κάποιες από αυτές υπήρξε δυσκολία στην πρόσβαση της πρωινής Θείας λειτουργίας της Γέννησης.

1958
Στην επάνω φωτογραφία βλέπουμε τις γιορτινές αυτές ημέρες το 1958 ομάδα νεαρών που επισκέπτονταν  απόρους και μοίραζαν τρόφιμα γιά αλληλεγγύη.

1976
Παράδοση αποτελούσαν οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές του Δημοτικού Σχολείου (δυστυχώς σήμερα είναι παρελθόν το ίδιο το Σχολείο) και οι μαθητές ανυπόμονα περιμέναν τις απαγγελίες και τα σκέτς.

1976
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ξαναβρούμε το νόημα των γιορτών των Χριστουγέννων,να ηρεμήσουμε τις ψυχές μας,να δώσουμε προτεραιότητα στις ηθικές αξίες και όχι στις υλικές,να ξαναπιστέψουμε σε μάς και να μάθουμε να είμαστε ολιγαρκείς.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!

1976
…………………………………………………………………………………………………

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

1965
1965.Απαγγελία..

1968
1968.Δυνατές φωνούλες..

1969
Παραμονές Χριστουγέννων.Στους μαθητές του Δημοτικού ξεχειλίζει η χαρά από την αίσθηση των γιορτών που έρχονται.Στον πηγαιμό για το σχολείο μυρωδιές από μελομακάρονα και κουραμπιέδες ερεθίζουν τις γευστικές αισθήσεις και  χαμογελαστά  κόκκινα  από το κρύο μουτράκια ετοιμάζονται για την σχολική γιορτή.Η σόμπα του σχολείου προσπαθεί να θερμάνει τα κρύα ποδαράκια  αλλά οι  καρδιές είναι έτσι κι αλλιώς πολύ ζεστές. Η απαγγελία με δυνατή φωνή συγκινεί όλους και το χριστουγεννιάτικο τραγούδι ακούγεται ως την πλατεία…Αναμνήσεις των παιδικών χρόνων..Νάμαστε καλά…..ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
ypati.wordpress.com

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με Καλύτερη Λαμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου