ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ 8ο ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ «ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ»


Το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης δεσμών συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, θα συμμετάσχει με το τμήμα Φυσικοθεραπείας, στον 8ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος «Ανόπαια Ατραπός» στις Θερμοπύλες την Κυριακή 7 Μαΐου 2017.

Οι φοιτητές μαζί με καθηγητές του τμήματος, θα οργανώσουν ειδικό περίπτερο στον τερματισμό της διαδρομής, στον προαύλιο χώρο του Καινοτομικού Μουσείου Θερμοπυλών. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονταν στους συμμετέχοντες δρομείς θα είναι αποθεραπεία με ειδικές τεχνικές αθλητικής φυσικοθεραπείας, ενημέρωση σχετικά με τους παράγοντες πρόκλησης τραυματισμών καθώς και προσωπική αξιολόγηση των συμμετεχόντων με ειδικές δοκιμασίες (αξιολόγηση VO2max, ελαστικότητας κάτω άκρων, εμβιομηχανικών αποκλίσεων όπως πρηνισμό, στροφή ισχίου κλπ) και ερωτηματολόγια για τον καθορισμό τους και συμβουλευτική για την πρόληψη τους. Επιπροσθέτως, θα διανεμηθεί και έντυπο ενημερωτικό υλικό στους αθλητές.


Η δράση αυτή έχει επαναληφτεί στο παρελθόν σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας,  με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.

Η συμμετοχή του ΤΕΙ θα βοηθήσει στην επιστημονική στήριξη της διοργάνωσης  και στην υποστήριξη του θεσμού που αποτελεί σημαντικό αθλητικό γεγονός τόσο για τον Δήμο Λαμίας αλλά και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


( Οι φωτογραφίες είναι από τη διοργάνωση , του 5ου Αγώνα , το 2014 , στο οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά , το τμήμα της Φυσικοθεραπείας του Τει Στερεάς Ελλάδας. )

Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας Τραχίνα
trahina-runners.blogspot.gr
www.facebook.com/groups/trahina
Share on Google Plus

Σχετικά με Καλύτερη Λαμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου