ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ


Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο, η περισυλλογή σχολικών βιβλίων και εντύπων στα πλαίσια του προγράμματος ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων «Το χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία. Στο πρόγραμμα συμμετέχει ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε με τη συνεισφορά των Δήμων μελών του, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) - ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, φορέα του Υπουργείου Παιδείας.


Στο Δήμο Λαμιέων δήλωσαν συμμετοχή 28 σχολικές μονάδες μετά από σχετική πρόσκληση συμμετοχής από το ΔΙΟΦΑΝΤΟ συγκεντρώνοντας βιβλία και έντυπο υλικό προκειμένου να σταλεί για ανακύκλωση. Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε έχει αναλάβει τη μεταφορά των προς ανακύκλωση σχολικών βιβλίων από τα σχολεία στο ΧΥΤΑ Λαμίας σε ειδικά containers από όπου θα τα παραλάβει ο ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.


Τα έσοδα από αυτή τη δράση θα επιστραφούν ανταποδοτικά στα σχολεία ως χαρτί φωτοτυπικού για τις ανάγκες λειτουργίας τους.


Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε συμμετείχε στο περσινό πρόγραμμα με 9 σχολεία και συλλογή 3,5 τόνων ανακυκλώσιμων σχολικών βιβλίων ενώ φέτος συμμετέχουν 263 σχολεία, περίπου στο ένα τρίτο του Πανελληνίου προγράμματος.

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
Δήμος Λαμιέων - Municipality of Lamia

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με Καλύτερη Λαμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου