ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ... ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ"
Εγκαινιάσθηκε η Έκθεση Φωτογραφίας ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ... Μία εικόνα χίλιες λέξεις

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, τα εγκαίνια της εκθεσης Ιστορικής Φωτογραφίας “ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…Μια εικόνα χίλιες λέξεις” σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Ισόγειο της Περιφέρειας Στερεάς, στη ΛΑΜΙΑ.


Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, αφού ξύπνησαν μνήμες των ημερών εκείνων του Απρίλη του 41, της Γερμανικής εισβολής στη Λαμία και της ναζιστικής θηριωδίας που ακολούθησε κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου, δόθηκε η ευκαιρία στους παρισταμένους να ακούσουν το χρονικό της εισβολής από την Δρ. Βασιλική Λάζου, (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ), να ακούσουν από την ομάδα αφήγησης “Ιστορίες με τ` αδράχτι” το διήγημα του Ηλία Βενέζη «Η Κυρούλα της Λαμίας» απο
τη συλλογή του “Ώρες Πολέμου”, καθώς και προσωπικές μαρτυρίες από απογόνους των πρωταγωνιστών και του συγγραφέα.

Οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν τα πέτρινα χρόνια της κατοχής, οι νεότεροι έμαθαν να ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ. Ολοι μας ζήσαμε σε κλίμα φόρτισης, τιμώντας τους πρόγονους μας την Ιστορική αυτή μέρα για τη ΛΑΜΙΑ.


Παραβρέθηκαν, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Κυρίτσης, ο Βουλευτής κ Μιχελής, ο Αντιδήμαρχος κ Λάμπρου, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Στερεάς κος Λάμψας, ο Δ/ντης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς κος Δημητρίου , ο Πρ/νος Β/θμιας Εκπαίδευσης κος Πιλιτζιδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κος Κυρίτσης, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δ/ντες Σχολικών Μονάδων , εκπρόσωποι φορέων και συλλογών της περιοχής μας, στελέχη της ΑΜΚΕ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ και ο ζωγράφος κος Προκόπος, δημιουργός της συλλογής «Μάνες της Κατοχής». 


Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Στερεάς, Π.Ε Φθ/δας για την συνδιοργάνωση και τον Ιδρυτή της την ΑΜΚΕ “ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ” κο Γιώργο Καραμάνο για την ευγενική παραχώρηση της έκθεσης που παρουσιάστηκε φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή πρωί και απόγευμα έως και 26 Απριλίου

1940-1950” (Μ.Ι.Α.Ρ.)
Λαμία, 19 Απριλίου 2018
Πληροφορίες: Πάρης Φούντας
(Γ. Γραμματέας Μ.Ι.Α.Ρ 1940-50)
22313 51079 & 6932269378
E mail m.i.a.r.1940.1950@gmail.com
Από το Blogger.