Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΛΑΜΙΩΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΦΩΚΙΩΝ ΕΓΚΟΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Ο Φωκίων Εγκολφόπουλος με καταγωγή από την Λαμία και έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 30 χρόνια στην Αμερική, θεωρείται ένας από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες παγκοσμίως.

Είναι Ακαδημαϊκός στο πανεπιστήμιο της Νότια Καλιφόρνια και διευθυντής της σχολής αεροναυπηγικής και μηχανολογίας. Οι έρευνές του σε θέματα ενέργειας χρηματοδοτούνται από την NASA, ενώ προσέφερε τις πολύτιμες γνώσεις του στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Το ραντεβού για την συνέντευξή μας, δόθηκε στο σπίτι του στο Los Angeles. Η σύζυγός του η Στέλα, η οποία είναι Ελληνίδα και με την οποία έχει αποκτήσει ένα κοριτσάκι την Ξένια πεντέμισι χρονών μας περίμενε έχοντας φτιάξει ένα υπέροχο κέικ, θυμίζοντάς μας ότι η φιλοξενία έχει υπογραφή ελληνική.

Η συζήτηση με τον καθηγητή αφορά τα κρίσιμα για την χώρα μας θέματα και όχι μόνο, καθώς η κρίση επηρεάζει την Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα.

Τον ρωτήσαμε και απαντά στο αν και κατά πόσο απειλείται η εθνική κυριαρχία της χώρας μας και από ποιους. Τι μπορεί να γίνει για ν’ ανατραπεί το «κλίμα»; Γιατί άραγε οι ξένοι ηγέτες να θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα εφόσον έχει πτωχεύσει; Τι ρόλο παίζει το κεφάλαιο στις εκλεγμένες δημοκρατικά κυβερνήσεις. Ποια είναι η λοίμωξη που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία και οδήγησε την χώρα μας στην ανθρωπιστική κρίση;

Ποιες είναι οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον και τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες για να διαχειριστούν την συγκεκριμένη κατάσταση;Ο Φωκίων Εγκολφόπουλος, Ακαδημαϊκός στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια συμπεριλαμβάνεται και θεωρείται ένας από τους ελάχιστους ερευνητές παγκοσμίως σε θέματα Ενέργειας. Η NASA χρηματοδοτεί τις έρευνές του και διετέλεσε σύμβουλος του Ομπάμα σε θέματα ενέργειας .Περισσότερα για τον Φωκίων Εγκολφόπουλο δείτε εδώ.

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
www.nanaschannel.com

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.