Header Ads

ΟΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΟ: ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ!!!


Επιχειρηματίας ασχολούμενος με ορνιθοτροφεία, Μανώλης το επώνυμο, ανέλαβε να εκμεταλλευτεί τις λουτροπηγές δεσμευόμενος να δημιουργήσει εγκαταστάσεις όπως λουτροθεραπευτήριο, ξενοδοχείο, εστιατόριο, αναψυκτήριο, διοικητήριο, με την παράλληλη αξιοποίηση και εξωραϊσμό της περιοχής - αλσύλλιο και πάρκο αναψυχής.

Πηγή Πάρκου
Ταυτόχρονα κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί το νερό της πηγής της πιο πάνω εικόνας, που τότε ήταν άφθονο.

Oι αναλύσεις που είχαν κατά μαρτυρίες γίνει, απέδειξαν ότι το νερό έχει ουδέτερο ph.

Αλσύλιο με το Διοικητήριο
Yποχρέωση του επιχειρηματία η αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου και η δημιουργία χώρων αναψυχής, πράγματα που έγιναν και σημάδια τους υπάρχουν παντού.
Επισκέπτες του υδροθεραπευτηρίου στις Θερμοπύλες το 1931.
Eπειδή όμως τα συμφέροντα απαιτούσαν την ανάδειξη των λουτρών της Αιδηψού, συν το χρόνο παραμελήθηκαν, καταστράφηκαν, εγκαταλείφθηκαν, ερήμωσαν.

Οι αγωγοί μεταφοράς του νερού έσπασαν και το νερό χανόταν.

Σήμερα με λάστιχο ποτίζετε ελαιοπερίβολο στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ: ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗΘέμα της διπλωματικής είναι η διαμόρφωση του τοπίου των ιαματικών πηγών των Θερμοπύλων και η ενσωμάτωση οργανωμένου κτιρίου λουτρών.  Η επιλογή του θέματος έγινε με βάση την αναγκαιότητα εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου τόπου. Παράλληλα, εκφράζει την επιθυμία για την ενασχόληση με το λουτρό ως διαδικασία με έντονα κοινωνικά, ιστορικά, τεχνικά χαρακτηριστικά και με βάση αυτά τη δημιουργία μιας αισθητηριακής αρχιτεκτονικής. Ακόμα, αποτελεί μια προσπάθεια διαφορετικής αντίληψης της προόδου και του σχεδιασμού τόσο για τον εναλλακτικό τουρισμό όσο και για ένα κλάδο της ιατρικής όχι μέσα σε στεγνά - νοσοκομειακά περιβάλλοντα.Το νερό, το φως, το σώμα, τα υλικά καθόρισαν το σχεδιασμό και την γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος. Άλλωστε τα λουτρά είναι χώροι που σχετίζονται με τις αισθήσεις. Απώτερος στόχος είναι να επιλέξει ο επισκέπτης ελεύθερα τις δραστηριότητες του, οι οποίες είναι προσανατολισμένες στην χαλάρωση και την φαντασίωση.          Στην πορεία επεξεργασίας της λύσης σημαντικός υπήρξε και ο προβληματισμός για τα επιμέρους χαρακτηριστικά που συγκροτούν το χώρο σε ένα κτίσμα της λειτουργικής ιδιαιτερότητας των λουτρών. Ο τρόπος με τον οποίο ο χρήστης μυείται στο χώρο αυτό, ο τρόπος που κυκλοφορεί ή στέκεται, η σχέση του χρόνου και του χώρου, η έντονη εσωστρέφεια υπήρξαν αφορμές μελέτης και αναζήτησης.Επιβλέποντες: Δημήτριος Ησαΐας
Σπουδαστές: Λουκία Τσαφούλια
Παράδοση / Εκπόνηση:
Φεβρουάριος, 2009

ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ ,ΛΑΜΙΑ 2015
(Ιωάννης Σερδάρης, Σοφία Σερδάρη)
www.arch.ntua.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.