Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας - Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που παραβιάζονται

photo: Αρχείο Dikaiologitika News

Οι παραβάτες των ωρών κοινής ησυχίας διώκονται σε βαθμό πταίσματος. - Τι συνιστά παράβαση των ωρών ησυχίας και πώς αποδεικνύεται

Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας κατά τη θερινή περίοδο είναι από τις 15:00 έως 17:30 το μεσημέρι και από 23:00 έως 07:00 το βράδυ. Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.

Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

Τι είναι η "διατάραξη κοινής ησυχίας"

Το αδίκημα της κοινής ησυχίας είναι πταίσμα σύμφωνα με το άρθρο 417 του ποινικού κώδικα. Συγκεκριμένα, διατάραξη κοινής ησυχίας διαπράττει "όποιος διαταράσσει δημόσια τις ασχολίες, τις τέρψεις ή τη νυχτερινή ησυχία των κατοίκων με υπερβολικούς κρότους που παράγονται κατά την άσκηση κάποιου επαγγέλματος ή που προκαλούνται με άλλον τρόπο ή με θορύβους, διαπληκτισμούς ή με οποιεσδήποτε άλλες πράξεις τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο."

Πώς αποδεικνύεται

Συνήθως, αρκεί η βεβαίωση εξ ακοής του αστυνομικού που σπεύδει στο σημείο.via Ειδήσεις - Dikaiologitika News https://ift.tt/2urL3vT
Share on Google Plus

Σχετικά με Καλύτερη Λαμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου