ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟ


Είχα την ευκαιρία χθες να επισκεφθώ τον Δήμο K.Βούρλων (με τη νέα του ονοματολογία) και να ενημερωθώ από τον Δήμαρχο, τον συνάδελφο και φίλο Γιάννη Συκιώτη και αντιδημάρχους για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος. 

Προβλήματα πολλά, χρονίζοντα τα οποία επιζητούν λύσεις. Για να υπάρξουν όμως λύσεις πρέπει να υπάρξουν και πόροι που δυστυχώς η κεντρική εξουσία τους έχει περικόψει τραγικά. Χρειάζεται να δρομολογηθεί η ανέγερση ενός συγχρόνου δημαρχιακού κέντρου, ώστε ως διοικητικό αυτοδιοικητικό συγκρότημα να μπορεί να επιτελεί με επάρκεια το έργο και των δύο άλλων των πρώην καποδιστριακών δήμων Μώλου και Αγ. Κωνσταντίνου και όλων των δημοτικών διαμερισμάτων. 
Είναι όμως τραγικό, και αναφέρομαι ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΒΟΥΡΛΩΝ να είναι ερμητικά κλειστό, να μην υπάρχει καμία λειτουργία καμία στελέχωση. Ενώ θα έπρεπε το Κέντρο Υγείας αυτό, το μεγαλύτερο Κέντρο Υγείας όλων των κέντρων της χώρας και σε τόσο νευραλγικό σημείο σε μια περιοχή ιδιαίτερου τουριστικού προορισμού να μην μπορεί να λειτουργήσει προσφέροντας υπηρεσίες τόσο στους πολυπληθείς τουρίστες όσο και στους κατοίκους της περιοχής. 

Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουνε ότι το Κέντρο Υγείας Κ. Βούρλων πρέπει εύρυθμα να λειτουργήσει και να προσφέρει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας στους κατοίκους αξιοποιώντας τον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει. Είχαμε την ευκαιρία με τον κ. Δήμαρχο να συζητήσουμε ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής στο επίπεδο καρκίνου του μαστού λόγω του ότι το Κ.Υ. διαθέτει σύγχρονο μαστογράφο, για τις γυναίκες της περιοχής. Πιστεύω ότι κάποιοι υπεύθυνοι θα συγκινηθούν για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα αυτά και να μην εξαντλούνται μόνο σε ψευδολογίες και άστοχες παρεμβάσεις. 

Θα παρακολουθήσω από κοντά τις πρωτοβουλίες τις οποίες οι υπεύθυνοι θα πάρουν και δεν υιοθετώ την λύση της στελέχωσης του Κ.Υ. από ιατρούς των περιφερειακών ιατρείων. Πρέπει να υπάρξουν προσλήψεις ιατρών για το Κ.Υ. ειδικά Κ. Βούρλων και όχι αποσπασματικές λύσεις που προσβάλουν γενικότερα το θεσμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.



Αθανάσιος Γιαννόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη