Αθανάσιος Γιαννόπουλος: Σήμερα έχουμε και πάλι ένα πλημμυρικό φαινόμενο των χειμάρρων της περιοχής Λυγαριάς, Στύρφακα, Λιανοκλαδίου που οι εικόνες αυτές δεν απέχουν πολύ από τις καταστροφικές πλημμύρες της Μάνδρας Αττικής


Κανείς δεν μπορεί να πει όχι στα μεγάλα έργα πνοής της χώρας μας. Όπως είναι η σιδηροδρομική γραμμή, η Ε65, κλπ. Αλλά θα πρέπει όμως να μας απασχολήσει έντονα το ενδεχόμενο της αστοχίας των μελετών κατασκευής και η συμπεριφορά των έργων. 

Σήμερα έχουμε και πάλι ένα πλημμυρικό φαινόμενο των χειμάρρων της περιοχής Λυγαριάς, Στύρφακα, Λιανοκλαδίου που οι εικόνες αυτές δεν απέχουν πολύ από τις καταστροφικές πλημμύρες της Μάνδρας Αττικής. 

Πρέπει άμεσα όλες οι δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας να προστρέξουν για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού γιατί κανείς δεν γνωρίζει την ένταση, τη διάρκεια και την επανεμφάνιση της καταρρακτώδους αυτής βροχοπτώσεως. 

Η ΕΡΓΟΣΕ, από ότι λένε οι συμπολίτες μας, έχει ευθύνες για τη μπάζωση των ρεμάτων και βέβαια η Περιφέρεια θα έπρεπε να κάνει παρεμβάσεις μέσα στη κοίτη των χειμάρρων. 

Είναι ευκαιρία τώρα, μετά τις καταστροφές αυτές που έχουμε και μακάρι να μην εξελιχθούν για να μην έχουμε απώλειες αθώων θυμάτων και καταστροφές οικιών, να μας απασχολήσει η ΟΡΕΙΝΗ ΥΔΡΟΝΟΜΙΑ και ευτυχώς υπάρχουν καθηγητές που ασχολούνται με τα φαινόμενα αυτά της αντιμετώπισης των χειμάρρων και της δημιουργίας υδρολογικών πάρκων όπως είναι ο Καθηγητής του ΑΠΘ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ο οποίος γνωρίζει βαθύτατα όλο το φαινόμενο αυτό. 

Βέβαια είμαι υποχρεωμένος να σχολιάσω, ότι τα αντιπλημμυρικά έργα, έχουν μεγάλους οικονομικούς τζίρους και για αυτά ενδιαφέρονται κατασκευαστικές εταιρείες, εργολήπτες και Υπουργεία και δεν ασχολούνται με την ΟΡΕΙΝΗ ΥΔΡΟΝΟΜΙΑ που κοστίζει τουλάχιστον το 1/10 των αντιπλημμυρικών έργων. 

Ως Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης της περιφέρειας, θα κάνω κάθε ενέργεια για να συγκινηθούν κάποιοι για να ασχοληθούν με τα αντιπλημμυρικά φαινόμενα των χειμάρρων και χειμαρροποτάμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.