Θερμοπύλες: Ναι στην ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη


ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ... ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

ΣΕΙΜΕΙΩΣΕΙΣ.....ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ...ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΉΠΙΑ ΚΑΙ ΒΙΏΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΗΞΗ

Για έναν από τους παγκόσμιους και πλέον σημαντικούς ιστορικούς χώρους είναι ο χώρος των ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ...θα πρέπει να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ το ΤΑΙΠΕΔ...των τριών δηλαδή πυλών...." πρώτη πύλη"...στην ιστορική Ανθήλη της Πυλαίας η Πυλαϊκής ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΊΑΣ , Ασωπός ποταμός, ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΧΙΝΙΑ, Τραχίνα,και η πόλη των Αλπήνων. 

Δεύτερη πύλη οι θερμές πηγές ,το μνημείο του ΛΕΩΝΙΔΑ ,ο Κολωνός και τρίτη πύλη μετά τις Θερμοπύλες. Μέσα στο φυσικό τοπίο βρίσκεται και το μνημείο και ο ιστορικός χώρος που έλαβαν μέρος οι μάχες είναι ενταγμένος στο Natura 2000.

Αναμφισβήτητα λοιπόν., απαιτείται μια εξαιρετικά προσεγμένη ΑΝΆΠΤΥΞΗ ήπιας και βιώσιμης προοπτικής...με σχεδιασμό ,σεβασμό...στην Ιστορία...(ο οποίος εξέλειπε τόσα και τόσα χρόνια....ο χώρος ήταν σε εγκατάλειψη...απαξίωση..και είχε καταντήσει ντροπή πανελληνίως).. έτσι ώστε να αναδειχθεί το παγκόσμιο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΎΜΒΟΛΟ και να αξιοποιηθούν οι θερμές ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΈΣ

ΟΙ Π ΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ....
Οι Θερμοπύλες , ένα στενό μεταξύ του όρους Καλλίδρομου και του Μαλιακού κόλπου,διέθετε τρεις σιδερένιες πύλες. Η μια της φωτιάς των Θερμών λουτρών , εξ΄ού και το όνομα , πολύ στενή δίοδος κατά τα αρχαία χρόνια ,έγινε παγκόσμιο σύμβολο κουράγιου και αυτοθυσίας.

Ποτέ ο θάνατος δεν δέχτηκε τέτοια περιφρόνηση, όσο από τον απόγονο του γένους των Ηρακλειδών και του στρατού του ,Λεωνίδα

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ , προκλητικά περήφανη απάντηση μα και ηρωική από το Λεωνίδα στον Πέρση βασιλέα Ξέρξη, ο οποίος εξοργισμένος ξεκινάει την ιστορική μάχη.

Η απάντηση αυτή έμεινε αθάνατη στην ιστορία , τίμησε τον Λεωνίδα και τους Έλληνες , εδίδαξε σε όλο τον κόσμο ότι τα πάτρια εδάφη είναι αδιαπραγμάτευτα και ιερά. Ανέδειξε τις Ελληνικές αξίες της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας σε πανανθρώπινες και πάντα επίκαιρες

Η θυσία του Λεωνίδα δεν ήταν απλώς πολιτική ή στρατιωτική υποχρέωση και πειθαρχία στους νόμους της πατρίδας, αλλά παράδειγμα σεβασμού και βαθιάς προσήλωσης στις υψηλές πολιτειακές και ηθικές αξίες της Σπάρτης και της Ελλάδος.

Έτσι λοιπόν , εδώ , στο κέντρο της Ελλάδος, κοντά στους Δελφούς , κοντά στις αμφικτιονίες της Ανθήλης συγκρούστηκε το ελληνικό πνεύμα με την βαρβαρότητα , η Ευρώπη , κατά μία έννοια , με την ασιατική κουλτούρα, καθιστώντας εμάς τους μεταγενέστερους, κοινωνούς των ιδανικών της φυλής και θεματοφύλακες της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ειρήνης.

H φωτογραφία είναι από έργο ζωγραφικής του DIM KOLTSIDAS

ΔΗΜ. ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ
ΖΩΓΡΑΦΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη