Αύριο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας - Συνεχίζονται οι εγγραφές.


         Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο ο αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και της Παιδικής Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

          Εις το τέλος της Ακολουθίας ο Ποιμενάρχης μας θα απονείμει τα Διπλώματα και τα Πτυχία εις τους επιτυχόντες της προηγούμενης χρονιάς καθώς και τους επαίνους των συμμετεχόντων στον Η' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής τέχνης, ο οποίος διηξήχθη το καλοκαίρι  στην πόλη του Βόλου.

          Προσκαλούνται οι γονείς και οι μαθητές να προσέλθουν εις τον Καθεδρικό Ναό Λαμίας το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα και να συμμετάσχουν στην Ακολουθία του αγιασμού και στην απονομή των Πτυχίων.

          Επίσης ανακοινώνεται, ότι  συνεχίζονται οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Γερμανός ο Μελωδός» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

          Οι εγγραφές γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στα γραφεία της Σχολής (Χατζοπούλου 11 και Σατωβριάνδου) από τις 4:00 έως τις 9:00 το απόγευμα.

          Οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίου και διπλώ­μα­τος αναγνωρισμένου από το κράτος, με το οποίο μπορούν να διδάξουν στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. 

          Επιπλέον για τους μαθητές που διαμένουν εκτός Λαμίας λειτουργούν πα­ραρ­τή­μα­τα της Σχολής στις πόλεις: Καμένα Βούρλα, Μαλεσίνα, Τιθορέα, Στυλίδα και Μακρακώμη.

          Κανονικά θα λειτουργήσει και φέτος η Παιδική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στην οποία συμμετέχουν παιδιά από 6 έως 15 ετών και η οποία έχει  ως σκοπό να γεμίσει τις καρδιές των παιδιών με τα Ιερά γράμματα, την ψαλτική τέχνη  και τον πολιτισμό καθώς και να καλύπτει λειτουργικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

          Η παιδική χορωδία τελεί υπό την Διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Ευσταθίου Κατόπη.

          Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Σχολής (Χατζοπούλου 11 και Σατωβριάνδου) από Δευτέρα έως Παρασκευή (απογευματινές ώρες) ή στο τηλέφωνο 22310.50168.


www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη