Δείτε φωτογραφίες από την Αγρυπνία στο Ιερό Μετόχι του Οσίου Αθανασίου του Μετεωρίτη στην Υπάτη


Αγρυπνία στο Ιερό Μετόχι του Οσίου Αθανασίου του Μετεωρίτη
ΥΠΑΤΗ , 31 Αυγούστου 2018 
Αγρυπνία στο Ιερό Μετόχι του Οσίου 
Αθανασίου του Μετεωρίτη 

- «Αγρυπνία θα τελεσθεί την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, ώρα 20.30, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια στην Υπάτη , όπου βρίσκεται το Ιερό Μετόχι της Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη.
Ας τιμήσουμε τον Άγιο που γεννήθηκε στην Υπάτη και καθιέρωσε τον μοναχισμό στην Κεντρική Ελλάδα καθιστώντας τα Άγια Μετέωρα παγκόσμιο φωτεινό στύλο της Ορθοδοξίας.
Τον βυζαντινού ρυθμού Ιερό Ναό, αποπεράτωσε ο προηγούμενος της Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου αρχ. Αθανάσιος. ο οποίος αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο ίδιος την επιθυμία του αγίου στον χώρο όπου γεννήθηκε το 1303 αφού από χρόνια ο άγιος εμφανιζόταν σε συγκεκριμένο πρόσωπο και ζητούσε να του κτίσουν ναό στα ερείπια της πατρικής του οικίας. Για διαφόρους λόγους, αυτό δεν είχε πραγματοποιηθεί και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι επιβλητικό. 
Μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας, με μέριμνα του Καθηγουμένου της Ι.Μονής, Αρχιμ. Νήφωνα Καψάλη, θα προσφερθεί το καθιερωμένο κέρασμα στον αύλειο χώρο . » Μαρία Λαϊνά 

- Έτσι και έγινε !!!.. [ Ήμασταν όλοι εκεί… Bλέπε φώτο !!!.. ]. Πλήθος πιστών ντόπιων Υπαταίων και της γύρω περιοχής και ξένων… , και ιδιαίτερα από την περιοχή των Τρικάλων, όπου και η έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών που υπάγεται και το Μετόχι, κατέκλεισε τον Ιερό Ναό και με θρησκευτική κατάνυξη συμμετείχαν στην Ιερά Αγρυπνία πέραν του μεσονυχτίου… Όπου χοροστάτησε ο Αρχιμ. Νήφωνας Καψάλης μετά των βοηθών του ιερέων... και των καλλικέλαδων ιεροψαλτών !!!!... Μετά την προσφορά του αντίδωρου προσφέρθηκε το καθιερωμένο κέρασμα και ο άρτος της αρτοκλασίας στον αύλειο χώρο,,,,, Βοήθειά μας και του χρόνου !!!..
Ιωάννης Ζαπαντιώτης


κείμενο και φωτογραφίες: Ioannis Zapantiotis

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.