ΑΕΚ - Λαμία 2-1: Έβαλε Μπογέ, έκανε την ανατροπή


Με ανατροπή του σκορ μέσα σε 15 λεπτά και με τον Μπογέ να μπαίνει στο γήπεδο και να αλλάζει το παιχνίδι, η ΑΕΚ νίκησε την Λαμία με 2-1 στην Καλλιθέα, για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.


Για την ΑΕΚ το πρώτο που είχε σημασία στο ματς με την Λαμία στην Καλλιθέα, ήταν η νίκη, παρά τις συνολικά έντεκα απουσίες. Και αυτό διότι ήταν επίσημο παιχνίδι και όχι φιλικό, όπως είχε επισημάνει ο Ουζουνίδης στους παίκτες του. Ο στόχος επετεύχθη για την ΑΕΚ, έστω και αν χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να φτάσει στο 2-1.

Μετά το αποτέλεσμα, ζητούμενο για τον Ουζουνίδη, ήταν να δει την αγωνιστική εικόνα ποδοσφαιριστών που, είτε μέχρι τώρα είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής, είτε ψάχνουν τον ρυθμό τους μετά από επιστροφή από τραυματισμό. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Μπογέ, που μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν το κλειδί για να κάνει η ΑΕΚ την ανατροπή και να κερδίσει το ματς.

Η Λαμία, που είχε καλή αγωνιστική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, είχε προηγηθεί στο 64’ με τον Επστάιν, μετά από γρήγορη αντεπίθεση. Όμως στο 72’ ο Μπογέ έκανε όμορφη προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή και έδωσε την ασίστ στον (πάντα στην κατάλληλη θέση) Γιακουμάκη για τον 1-1.

Ενώ στο 86’ ήταν το σουτ του Μπογέ έξω από την περιοχή, που κτύπησε σε χέρι αμυντικού της Λαμίας, για το φάουλ με το οποίο ο Γκάλο έκανε το 2-1. Ήταν μάλιστα το δεύτερο γκολ του Βραζιλιάνου με απευθείας εκτέλεση φάουλ, μετά απ’ αυτό στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

Πάντως η αλήθεια είναι πως μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς φάση από καμία από τις δυο ομάδες, το δεύτερο ήταν χορταστικό. Όχι μόνο διότι είχε τρια γκολ, αλλά είχε και ανοικτό ποδόσφαιρο. Με την Λαμία να παίζει πολύ ανοικτά και να προηγείται στο σκορ.

Και με την ΑΕΚ να έχει πολύ δραστήριο τον Γιαννιώτα και να χάνει ευκαιρίες μέχρι να αποχωρήσει τραυματίας από σύγκρουση με τον τερματοφύλακα της Λαμίας. Αλλά και τον Μπογέ να μπαίνει στο γήπεδο και να δίνει το… σύνθημα για να έρθει το ματς «τούμπα» υπέρ της ΑΕΚ.

Στα αξιοσημείωτα στο μπλοκάκι του Ουζουνίδη, το γεγονός πως δοκίμασε από την αρχή τον Τσόσιτς σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τον Μοράν παρτενέρ. Ο Σέρβος βρήκε πατήματα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά θέλει δουλειά για να βρει πατήματα σε μια ξένη γι αυτόν θέση. Ενώ ο Μοράν ξεκίνησε καλά, αλλά στη συνέχεια έκανε και λάθη.

Ο διαιτητής Τζήλος (Λάρισας) έδωσε κίτρινη κάρτα στους Οσμάν, Γιαννιώτας, Μοράν, Μπότος, Σβάρνας

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Γκάλο, Χουλτ, Τσόσιτς, Μοράν, Αϊντάρεβιτς (73’ Κλωναρίδης), Μπότος (58’ Μποτός), Γιαννιώτας (65’ Γιούσης), Γιακουμάκης

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζιο, Οσμάν, Πλιάτσικας, Καραμάνος (82’ Κωστίκα), Μαστούρ (66’ Μπουλούλης), Δημούτσος, Σκόνδρας, Επσταιν (72’ Τσούκαλος), Ασίγκμπα

www.sport24.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη