Γιάννης Σαρακιώτης για τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας


Γιάννης Σαρακιώτης για τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας: «Με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους κλείνει μία εκκρεμότητα δεκαετιών»: 

Με αφορμή τη συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για το πλαίσιο συνύπαρξης της Πολιτείας με την Εκκλησία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γιάννης Σαρακιώτης προέβη σε σχετική δήλωση χαιρετίζοντας, όπως υπογράμμισε, την «επίλυση μίας εκκρεμότητας δεκαετιών». Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου για τους διακριτούς ρόλους Πολιτείας και Εκκλησίας και για την εκκλησιαστική περιουσία, πέρα από ιστορική υπήρξε και αναγκαία. Αναγνωρίζεται η καθοριστική συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην πνευματική
γαλούχηση και στην πολιτισμική πορεία του νεότερου ελληνισμού, αλλά ταυτόχρονα γίνονται σεβαστά και τα όρια των ρόλων στο πλαίσιο μίας ευρωπαϊκής δημοκρατίας του 21ου αιώνα. Παράλληλα, επιλύεται το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, το οποίο έχει προκαλέσει διαχρονικά την εκατέρωθεν καχυποψία. Πλέον, Πολιτεία και Εκκλησία πορεύονται με αλληλοσεβασμό, σύμπνοια και αλληλοκατανόηση με γνώμονα το καλό των πολιτών και πιστών της χώρας».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη