Η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Αναργύρων στη Γλύφα - Δείτε φωτογραφίες


            Στην όμορφη  παραθαλάσσια κωμόπολη της Γλύφας μετέβη το πρωί της Πέμπτης 1 Νοεμβρίου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος , όπου χοροστάτησε και ωμίλησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία  προς τιμήν των πολιούχων Αγίων Αναργύρων.

           Την Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Λιμενάρχης Γλύφας κα Φωτεινή Γιάνκου, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου και πολλοί πιστοί από την Ενορία  και την ευρύτερη  περιοχή.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε στα παιδιά και στους παρευρισκομένους πιστούς για τη ζωή και την προσφορά των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των ιατρών.

        Επίσης ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε τη χαρά του και συνεχάρη τον Εφημέριο της Ενορίας  και Αρχιερατικό Επίτροπο Πελασγίας Αιδ. Πρεσβύτερο π. Δημήτριο Καρτέρη, για την πνευματική πρόοδο της Ενορίας και τον προέτρεψε να επισπεύσει τις νόμιμες διαδικασίες αδειοδοτήσεως  του ενοριακού πνευματικού κέντρου το οποίο συν θεώ θα ανεγερθεί παραπλεύρως του Ναού.       Ένα έργο απαραίτητο σε κάθε Ναό για τις πνευματικές ανάγκες της Ενορίας. Στο χώρο του Πνευματικού κέντρου ο ιερεύς  καλλιεργεί τις ψυχές των Ενοριτών του. Σε αυτό θα λαμβάνουν χώρα, τα κατηχητικά σχολεία, οι νεανικές συνάξεις, ο κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής και διάφορες άλλες πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις.    Ο θεμέλιος λίθος του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου της Γλύφας ετέθη  από τον Ποιμενάρχη μας στις 23 Ιουλίου του 2016.     

        Μετά τον εορτασμό ακολούθησε κέρασμα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος είχε για αρκετή σύσκεψη με τις κυρίες του φιλοπτώχου ταμείου της Ενορίας,   στην οποία παρεκάθισε και η λιμενάρχης,  όπου συζητήθηκαν διάφορα Ενοριακά θέματα.







www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη