Συνάντηση Σαρακιώτη και Χαρίτση με ατζέντα προβλήματα της Φθιώτιδας


Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Γιάννης Σαρακιώτης την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του πρώτου.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Σαρακιώτη με τον κ. Χαρίτση τέθηκε από το Βουλευτή το θέμα της παρακράτησης δημοτικού φόρου 2% για την περίοδο 2003- 2007 στο Δήμο Λαμιέων, για το οποίο έχει προχωρήσει σε επανειλημμένες κρούσεις και προς το Υπουργείο Οικονομικών . Ο κ. Σαρακιώτης περιέγραψε το πρόβλημα, που είχε προκληθεί προ ετών λόγω της απόφασης του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, με δεκάδες επαγγελματίες της πόλης να καλούνται πλέον να πληρώσουν υπέρογκα ποσά ως αποτέλεσμα προσαυξήσεων και τόκων, ενώ τόνισε την αδυναμία τους να ανταποκριθούν σε μια τέτοια υποχρέωση. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις του κ. Σαρακιώτη και θα εξετάσει την πιθανότητα ανάληψης των αναγκαίων πρωτοβουλιών σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς.

Το δεύτερο σκέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικολάου Λιόλιου, ο οποίος πραγματοποίησε μια εκτενή παρουσίαση των προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν στην περιοχή κατά την πρόσφατη κακοκαιρία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η σφοδρότητα του φαινομένου ήταν μεγάλη και απαιτούνται γενναίες χρηματοδοτήσεις. Υπογράμμισε ότι οι καταστροφές στο επίπεδο των υποδομών και πιο συγκεκριμένα σε αυτό της ύδρευσης ήταν εκτεταμένες και ο Δήμος Λοκρών αδυνατεί να τις διαχειριστεί με ίδιους πόρους.

Στη συνέχεια, έλαβε τη σκυτάλη ο κ. Σαρακιώτης και αφού ανέφερε ότι τα φαινόμενα ήταν πρωτόγνωρα για την περιοχή, τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης επιπρόσθετων πόρων, ενώ ζήτησε να εξεταστεί η πιθανότητα άντλησης κονδυλίων από το πρόγραμμα του Υπουργείου «Φιλόδημος ΙΙ».

Ο κ. Χαρίτσης αντιλαμβανόμενος πλήρως το μέγεθος του προβλήματος διαβεβαίωσε το Βουλευτή και το Δήμαρχο ότι θα αποδεσμευθούν άμεσα οι αναγκαίοι πόροι τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή όσο και για τα υπόλοιπα αιτήματα χρηματοδοτήσεων του Δήμου Λοκρών.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη