Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διήμερη εκδήλωση για την οστεοπόρωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων - Δείτε φωτογραφίες


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διήμερη εκδήλωση για την οστεοπόρωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (οδός Λεωνίδου 9-11).

Την δράση αγκάλιασαν εκατοντάδες Λαμιώτες κάθε ηλικίας, την Τρίτη 13 και Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιώντας δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας.

Μετά τις εξετάσεις πραγματοποιήθηκε ομιλία από αξιόλογους επιστήμονες, όπου ανέπτυξαν θέματα που άπτονται της ειδικότητάς τους, ενημερώνοντας πλήρως τους παρευρισκόμενους για θέματα οστεοπόρωσης, πρόληψης και προστασίας της υγείας.

Η κα Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας "Πεταλούδα" αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης και ο ορθοπαιδικός κ. Γκούζιας Γεώργιος ανέπτυξε την ομιλία του στο θέμα "νεότερα δεδομένα από την οστεοπόρωση", ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας που αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ο εκπρόσωπος ΔΣ του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. και φαρμακοποιός, ενημέρωσε το κοινό για τη σημασία της συνεργασίας γιατρών, φαρμακοποιών και συλλόγων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας, ενώ η Αντιδήμαρχος κα Βίβιαν Αργυρή στον χαιρετισμό της ανέφερε ότι ο Δήμος Λαμιέων είναι ανοιχτός σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και είναι υποχρέωση του να τις στηρίζει.

Τέλος η ειδική γενική γιατρός και πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας κα Αλεξάνδρα Βεντούρη - Νασοπούλου, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για πρόληψη στην υγεία και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, η οποία αποτελεί την πηγή της επιτυχίας στον ιερό σκοπό της Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρείας Λαμίας.

Στόχος της Αντικαρκινικής Λαμίας ήταν να εξεταστούν και να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας και να ευαισθητοποιηθούν ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε προληπτικές εξετάσεις, προς όφελος της υγείας τους, να μην αγνοούν και να ενημερώνονται σωστά, για την πρόληψη που σώζει ζωές.

Η σημαντική εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία της προέδρου της Αντικαρκινικής Λαμίας σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδας και του ομίλου ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.














































Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη