Καλλιώρας Γεώργιος: Περί κλιματικών αλλαγών κλπ.


Ο Αέρας, το νερό ,το χώμα, τα ορυκτά, η φωτιά, τα βουνά ,οι έρημοι, τα δάση, τα ποτάμια, οι θάλασσες, είναι οι αλληλοεξαρτώμενοι μηχανισμοί, που είναι απαραίτητοι για δουλεύει σωστά ο κύκλος ζωής του πλανήτη. Όταν κάπου υπάρχει ένα μεγάλο δάσος,  κάπου αλλού υπάρχει μια τεράστια πεδιάδα, όταν κάπου υπάρχουν χιόνια και πάγοι, κάπου αλλού υπάρχουν μεγάλες έρημοι.  Όλα τα παραπάνω υπάρχουν γιατί έτσι το απαιτούν οι κανόνες λειτουργίας και επιβίωσης του πλανήτη ή μάλλον όλα τα παραπάνω δημιούργησαν και δημιουργούν  όλους τους κανόνες και τις ισόρροπες επιβίωσης όλων των ζωντανών οργανισμών ,της χλωρίδας και πανίδας.

Το φυτικό βασίλειο προηγείται του ζωικού βασιλείου κατά εκατομμύρια χρόνια. Τα φυτά είναι οι πρώτοι οργανισμοί ,αν όχι οι πρώτοι είναι από του πρώτους οργανισμούς που εμφανίστηκαν πάνω στον πλανήτη.  

Το φυτικό βασίλειο είναι αυτό που καθόρισε την οποιαδήποτε μορφή δημιουργίας και εξέλιξης στον πλανήτη. Όλες οι μορφές  ζωής που εμφανίστηκαν στον πλανήτη ,προέρχονταν ,εξαρτιόταν και εξαρτώνται  ακόμη από το φυτικό βασίλειο. 

Όσο απλώνονταν το φυτικό βασίλειο τόσο και πιο πολύπλοκοι πλανητικοί κανόνες δημιουργόντουσαν . Κανόνες που ανανεώνονταν και αναπροσαρμόζονταν σύμφωνα με τις αλληλοεπιδράσεις και απαιτήσεις της οποιασδήποτε νέας μορφής ζωής που έρχονταν στην ζωή πάνω στον πλανήτη. Από τον πλανήτη πέρασαν εκατομμύρια διαφορετικές μορφές ζωής που έδωσαν την μάχη τους για την επιβίωση, κάποιες από αυτές κατάφεραν να επιβιώσουν και κάποιες άλλες όχι. Οι μορφές που κατάφεραν να επιβιώσουν ήταν αυτές που τα ανατομικά τους προσόντα, τους επέτρεψαν να εγκλιματιστούν   στους κανόνες και στις ισορροπίες που δημιούργησε το φυτικό βασίλειο, αλλά και στις διάφορες κλιματικές αλλαγές που κατά διαστήματα ελάμβαναν χώρα πάνω στον πλανήτη.  Το φυτικό βασίλειο ήταν και είναι ο βασικότερος παράγοντας της οποιαδήποτε ισορροπίας του πλανήτη. Όχι μόνο της κλιματικής, αλλά είναι επίσης αυτό που ρυθμίζει και καθορίζει, την επιβίωση, τον τρόπο και την ποιότητα ζωής σε όλο το ζωικό βασίλειο. 

Υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στην χλωρίδα και στα σύννεφα. Περισσότερα φυτά ,περισσότερο νερό, περισσότερο νερό ,περισσότερα φυτά. Τα φυτά έχουν ανάγκη από νερό και φύονται εκεί που υπάρχει νερό. Μέσα στα εκατομμύρια χρόνια παρουσίας τους στον πλανήτη έχει δημιουργηθεί μια αμοιβαία σχέση εξάρτησης ανάμεσα στο φυτικό βασίλειο και τα σύννεφα . Όσο απλώνετε το φυσικό δάσος τόσο και περισσότερο νερό χρειάζεται και αναγκαστικά τόσα και πιο πολλά σύννεφα ελκύει. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι δεν φέρνει το σύννεφο νερό ,αλλά το δέντρο φέρνει το σύννεφο, ή το δάσος φέρνει τα σύννεφα. Οπού υπάρχουν πολλά δέντρα εκεί πέφτουν και πολλά νερά . Για να δημιουργηθεί ένα φυσικό δάσος χρειάζονται χιλιάδες η εκατομμύρια χρόνια διότι αυξάνετε αργά ανάλογα με τους καρπούς που θα ρίξει το κάθε δέντρο και ανάλογα με την βροχή που μπορέσει να έλξη. Το κάθε δέντρο του δάσους σε όλη του την ζωή θα ρίξει χιλιάδες καρπούς, από αυτούς θα καρποφορήσουν ένας η δυο ,ίσως και κανένας.  Διότι κάθε δέντρο σε ένα φυσικό δάσος μεγαλώνει εκεί που πρέπει. Άλλους κανόνες δημιουργίας έχει π.χ. η Αμυγδαλιά και άλλους ο Πλάτανος, κάθε δέντρο για να μεγαλώσει φυσιολογικά , χρειάζεται τις απαιτούμενες πλανητικές προϋποθέσεις και συνθήκες. Η καστανιά, η Μηλιά, το Κυπαρίσσι π.χ. φύονται κανονικά και χωρίς προβλήματα μόνο εκεί που έχουν επιλέξει οι φυσικοί νόμοι για να μεγαλώσουν και όχι εκεί που θέλουν οι άνθρωποι. 

Όπως ξέρουμε όπου υπάρχουν μεγάλα δάση υπάρχουν και μεγάλοι ποταμοί, ή μάλλον, οι μεγαλύτεροι ποταμοί του πλανήτη, υπάρχουν εκεί που υπάρχουν, ή υπήρχαν απέραντα και αχανή δάση. Παράλληλα με την δημιουργία των δασών, δημιουργήθηκαν η πρώτοι χείμαρροι και αυτοί οι χείμαρροι δημιούργησαν τους πρώτους ποταμούς και οι ποταμοί δημιούργησαν τις θάλασσες και τους ωκεανούς. Όσο μεγάλωνε το φυσικό δάσος τόσο περισσότερο νερό δέχονταν . Όσο περισσότερο νερό δέχονταν τόσο μεγαλύτερους χείμαρρους δημιουργούσε. Όσο μεγαλύτερους χείμαρρους είχε ένα δάσος όλο και μεγαλύτερα ποτάμια γεννιόντουσαν μέσα του η δίπλα του. Την συνέχεια την γνωρίζουμε το νερό από τους ποταμούς πήγαινε στους ωκεανούς και στις λίμνες όπου εξατμίζετε και γίνετε σύννεφα , νερό κλπ. 

Ο πλανήτης διαθέτει μια συγκεκριμένη ποσότητα νερού που είναι ανάλογη με τις απαιτήσεις της χλωρίδας του πλανήτη. Αυτό το «κλειστό» κύκλωμα κυκλοφορίας του νερού «πάγοι, θάλασσα, ποτάμια , εξάτμιση του νερού σύννεφα , βροχή , χιόνι, χαλάζι, δημιουργήθηκε εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια και επάνω σε αυτή την ισορροπία του κλειστού κυκλώματος στηρίζονται, επιβιώνουν και ευημερούν  όλες οι μορφές ζωής πάνω στον πλανήτη. Πάνω σε αυτό το κλειστό κύκλωμα εμπλέκονται και άλλοι φυσικοί μηχανισμοί π.χ. ο άνεμος, που και αυτός σαν μηχανισμός στηρίζετε σε δικούς του κανόνες. Οι άνεμοι για να μπορέσουν να λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρχουν διαφορές θερμοκρασίας στην επιφάνεια του πλανήτη ,πάγοι ,έρημοι . Οι άνεμοι στηριζόμενοι σε αυτούς του πλανητικούς νόμους πηγαινοέρχονται σε όλη την επιφάνεια του πλανήτη ανάλογα με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στα διάφορα σημεία του.  Σε αυτές τις αιώνιες διαδρομές τους μεταφέρουν μαζί τους σύννεφα , σκόνη, πτηνά που εκμεταλλεύονται τα θερμά η τα ψυχρά ρεύματα του αέρα για να κάνουν τα ταξίδια τους και πολλούς άλλους οργανισμούς και μικροοργανισμούς που χάρη του ανέμου βρίσκουν νέο εύφορο έδαφος για να επιβιώσουν. Το ίδιο συμβαίνει και στην θάλασσα. Μέσα στον χώρο των απέραντων ωκεανών υπάρχουν θαλάσσια ρεύματα που επίσης χάριν της διαφοράς των θερμοκρασιών ταξιδεύουν από το ένα μέρος του πλανήτη στο άλλο. Και εδώ τα θαλάσσια ρεύματα μεταφέρουν επίσης διάφορες μορφές ζωής από το ένα μέρος του πλανήτη στο άλλο και όχι μόνο. Όπως οι άνεμοι έτσι και τα θαλάσσια ρεύματα επηρεάζουν άμεσα το κλίμα από τις διάφορες περιοχές που περνούν. Με την συμβολή των θαλασσίων και αεριών ρευμάτων ο πλανήτης έχει μια αυτορυθμιζόμενη θερμοκρασία εδώ και εκατομμύρια χρόνια. 

Στο υπέδαφος του πλανήτη επί εκατομμύρια χρόνια υπήρχαν αδιατάρακτα και υπάρχουν ακόμη ανυπολόγιστοι  τόνοι από ορυκτά. Αυτά τα ορυκτά δημιουργήθηκαν μαζί με την δημιουργία του πλανήτη, έχουν παγιωμένους φυσικούς νόμους και υπάρχουν, εκεί που υπάρχουν, επειδή είναι απαραίτητα και χρήσιμα και πρέπει να είναι εκεί που είναι στην συγκεκριμένη ποσότητα που είναι, διότι έτσι το απαιτεί η ισορροπία του κύκλου ζωής του πλανήτη. Οτιδήποτε αναταράξει την φυσική κατάσταση των ορυκτών θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της ζωής του πλανήτη. 

Και εδώ βλέπουμε ότι ο ανθρωπινός παράγοντας έχει κάνει την παρέμβαση του. Ανεύθυνα και επιπόλαια πήρε ένα απαραίτητο για την ζωή του πλανήτη συστατικό από τον φυσικό του χώρο (υπέδαφος)  και την φυσική του κατάσταση και το μετέφερε αλλοιωμένο στην ατμόσφαιρα του πλανήτη. 

Κανένας δεν σκέφτηκε τις επιπτώσεις που θα έχει στην χλωρίδα και στην πανίδα  η εξόρυξη των ορυκτών. Κανείς δεν σκέφτηκε τι θα γίνει με τον κενό χώρο που αφήνει πίσω του η εξόρυξη. Κανένας επιστήμονας με τα σημερινά τεχνολογικά μέσα δεν είναι ικανός να δώσει τις σωστές, τραγικές, διαστάσεις από την διατάραξη της ισορροπίας στο εσωτερικό της γης. 

Το πόσο τραγικές είναι οι επιπτώσεις αυτής της διαταραχής στο εσωτερικό της γης και εδώ δεν μπορούν να τις προβλέψουν ούτε οι καλύτεροι επιστήμονες.

Η φυσική εξέλιξη του  πλανήτη κάποια στιγμή ήρθε σε ολομέτωπη σύγκρουση με την εξέλιξη και τις απαιτήσεις, του ανθρώπου, ενός παιδιού της ιδίας της φύσης. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι η δημιουργία του ανθρώπινου είδους δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα γεγονός , που οφείλετε στην φυσική εξέλιξη των ειδών. Όπως ,όλες οι υπόλοιπες μορφές ζωής που γεννήθηκαν και εξελίχτηκαν πάνω στον πλανήτη έτσι και ο άνθρωπος, έχει άμεση σχέση με το φυτικό βασίλειο, διότι σε αυτό οφείλει την ύπαρξη του, την διαβίωση του και την επιβίωση του. 

Όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες ανθρωπίδες στον πλανήτη όλα πήγαιναν καλά και το ζωικό βασίλειο ακολουθούσε τον δρόμο του, εξαρτώμενο απόλυτα από το φυτικό βασίλειο. Υπήρχαν πολλές μορφές ανθρωπίδων που άλλοτε έρχονταν σε επιμιξίες μεταξύ τους και άλλες φορές σε βίαιες συρράξεις. Κάποια ιστορική στιγμή οι πολλές επιμειξίες ανάμεσα στις ανθρωπίδες έδωσαν σε κάποιες από αυτές την δυνατότητα να επεξεργάζονται το ξύλο και την πέτρα και να φτιάχνουν εργαλεία. Εκατομμύρια χρόνια αργότερα οι απόγονοι της συγκεκριμένης ανθρωπίδας έγιναν το κυρίαρχο ον πάνω στον πλανήτη και άρχισαν να επεμβαίνουν στην φύση. 

Και ερχόμαστε σήμερα σε κάποιες απίστευτες παραβιάσεις των νόμων της φύσης από τον παράγοντα άνθρωπο. Οι άνθρωποι για επιχειρηματικούς λόγους σε αντίθεση με την φύση , μέσα σε λίγες δεκαετίες έχουν δημιουργήσει εκατομμύρια δάση, από ελιές, καρυδιές , αμυγδαλιές, κλπ. Αυτή η επέμβαση όμως επηρεάζει άμεσα το κλίμα, όχι μονό της περιοχής τους , αλλά όλου του πλανήτη διότι όπως αναφέραμε παραπάνω τα φυσικά δάση επεκτείνονται αργά και σύμφωνα με τους φυσικούς κανόνες, εξάρτησης,  χλωρίδας - νερού. Στην αρχή οι άνθρωποι ποτίζουν τα δάση που δημιούργησαν εκμεταλλευόμενοι τους υδροφόρους ορίζοντες. Αργότερα όμως επεμβαίνουν οι αιώνιοι φυσικοί νόμοι που αναφέραμε παραπάνω . Τα πολλά δέντρα, θα φέρουν πολλά νερά σε μια περιοχή που δεν είναι έτοιμη να δεχτεί τόσο μεγάλη ποσότητα νερών. Τα πολλά νερά στην συγκεκριμένη περιοχή θα φέρουν πλημμύρες και καταστροφές διότι η μορφολογία του εδάφους (ποτάμια, κοίτες, χειμάρρων , λόφοι ,κλπ ) δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν τόσες ποσότητες νερού. 

Οι άνθρωποι για επιχειρηματικούς λόγους όπου βρίσκουν ακάλυπτες περιοχές την φυτεύουν η την σπέρνουν για να καλύψουν τις επιχειρηματικές τους απαιτήσεις. 

Ερχόμαστε σε ένα δεύτερο βιασμό. Όπως αναφέραμε ένα δέντρο θα ρίξει χιλιάδες καρπούς αλλά θα πιάσουν ελάχιστοι ίσως και κανένας και γιατί; Η φύση έχει δικούς της ακατανόητους για την αντίληψη μας νόμους στο πως και που, θα μεγαλώσει ένα καινούργιο δέντρο. Επίσης έχει δικούς της νόμους για το ποιοι καρποί θα επιβιώσουν και θα γίνουν καρποφόρα δέντρα. Ο άνθρωπος προσπαθώντας να αυξήσει τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες εν άγνοια του, έχει επέμβει στους πλανητικούς κανόνες σε ότι έχει σχέση με την φύση δημιουργώντας δικούς του νόμους σύμφωνα με την δική του αντίληψη. Π.Χ. για επιχειρηματικούς λόγους φυτεύει τα δέντρα ανά τακτά διαστήματα (έξη μέτρα , πέντε μέτρα κλπ) ανάλογα με το είδος του δέντρου. Αυτή η τακτική όμως είναι βιασμός της φύσης διότι είναι εναντία στους κανόνες της. Τα δέντρα που φυτεύονται από τους ανθρώπους με την παραπάνω τακτική, είναι σε λάθος θέση, θα είναι άρρωστα και θα χρειάζονται συνέχεια φάρμακα για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αποδώσουν. Ένα δέντρο που έχει μεγαλώσει στην σωστή θέση δεν έχει ανάγκη από βοήθεια και φάρμακα. Το κάθε δέντρο φυτρώνει στο δικό του συγκεκριμένο σημείο, το όποιο ρυθμίζεται από τους πλανητικούς κανόνες και το μικροκλίμα της κάθε περιοχής. Όσοι από εμάς περπατάμε στην φύση συναντάμε αχλαδιές , αμυγδαλιές , συκιές, καρυδιές κλπ που δίνουν κάθε χρόνο κανονικά καρπούς δίχως την παραμικρή φροντίδα σε αντίθεση με τις καλλιέργειες των ανθρώπων που θέλουν συνέχεια ,πότισμα, ράντισμα ,κλάδεμα, σκάλισμα κπ. Τα δέντρα που αναφέραμε παραπάνω έχουν μεγαλώσει στην προβλεπόμενη για το είδος τους θέση και για αυτό δίνουν τους καρπούς που δίνουν. 
 Επίσης πολλές φορές βλέπουμε ανάμεσα σε δασώδης ή θαμνώδης περιοχές ακάλυπτες εκτάσεις (λάκες) μεγάλες και μικρές.. Μια τέτοια έκταση για να είναι ακάλυπτη έχει τον σκοπό της . Έναν σκοπό που η ανθρώπινη αντίληψη δεν μπορεί να την καταλάβει. Μια τέτοια ακάλυπτη έκταση ανάμεσα σε πυκνή η δάσωση έκταση έχει διαφορετική θερμοκρασία από την δασώδη η θαμνώδη έκταση που την περικλείει. Αυτή η διαφορετικότητα της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ακάλυπτες εκτάσεις δημιουργούν μικρά τοπικά ρεύματα αέρος και επηρεάζουν και ρυθμίζουν  το μικροκλίμα της περιοχής . Έχουν να κάνουν με την ροή του ανέμου η των ανέμων , με την υγρασία ,την φωτοσύνθεση , την θερμοκρασία της περιοχής, την κίνηση των εντόμων , πουλιών, σπόρων, μικροοργανισμών και πολλές άλλες καταστάσεις που μας είναι παντελώς άγνωστες και ακατανόητες . Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις πηγές ,τις λίμνες τις λιμνούλες κλπ.

Όλα τα παραπάνω  για εκατομμύρια χρόνια, αδιατάρακτα και σύμφωνα με τους πλανητικούς νόμους ρύθμιζαν την ζωή στην γύρω περιοχή. Όταν  ξαφνικά αλλάζει ένας παράγοντας, η όλοι μαζί, άμεσα επηρεάζετε το μικροκλίμα όλης της περιοχής. Αυτή η αλλαγή επηρεάζει τους σπόρους , τα φυτά ,τα δέντρα και φυσικά την πανίδα που μέχρι εκείνη την στιγμή επιβίωνε στην συγκεκριμένη περιοχή. Όταν από ανθρωπινή δραστηριότητα θα αλλάξει το κλίμα της συγκεκριμένης περιοχής η κατάσταση δεν θα μείνει μόνο εκεί θα επηρεάσει το κλίμα και από τις γύρω περιοχές και πάει λέγοντας.
 
Τις επιπτώσεις από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις πλέων δεν μπορούν να τις προβλέψουν ούτε οι καλύτεροι επιστήμονες διότι δεν είναι ικανοί για κάτι τέτοιο. Όσο ανεπτυγμένη και να είναι η επιστημονική τεχνολογία δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ικανή να αντιληφθεί τους νόμους και τους κανόνες του πλανήτη. 

Και τέλος ας πάμε στο χημικό φαινόμενο της φωτιάς. 
 Για το φυτικό βασίλειο μπορεί να έχουμε κάποιες επιστημονικές γνώσεις γιατί ζούμε και επιβιώνουμε από αυτό. Για τα νερά , χείμαρρους, ποτάμια, θάλασσες, σύννεφα κλπ. επίσης έχουμε κάποιες γνώσεις . Για τα βουνά , τους κάμπους , τις ερήμους κλπ μπορούμε να πούμε ότι έχουν εξερευνηθεί από τον άνθρωπο. Για τα ορυκτά επειδή και αυτά τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας, γνωρίζουμε κάποιες από τις ιδιότητες τους. Για το φαινόμενου της φωτιάς πέρα από την χημική της αντίδραση,  θερμότητα, οξυγόνο και καύσιμη ύλη δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα περισσότερο. Η φωτιά όμως είναι ένα χημικό φαινόμενο που έχει καθοριστική σημασία στην ομαλή λειτουργία του πλανήτη. Υπάρχουν  περιοχές στον πλανήτη που κάτω από «αδιευκρίνιστες» συνθήκες αυτοαναφλέγονται.  Αδιευκρίνιστες για εμάς και την περιορισμένη αντίληψη μας. Η φωτιά υπάρχει γιατί πρέπει να υπάρχει. Υπήρχε πάντα ακόμη πριν την γέννηση του πλανήτη μας. Η φωτιά υπακούοντας στους πανάρχαιους συμπαντικούς νόμους  εκτελεί χρέη καθαριστή και αναγεννητή  της ζωής πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη. Καταστρέφει ότι άχρηστο και παλιό υπάρχει στην επιφάνεια του πλανήτη δίνοντας έτσι χώρο για ζωή στο καινούργιο που έρχεται.  Καθένας πάνω στο φαινόμενο της φωτιάς δίνει την δική τους εξήγηση σύμφωνα με την δική τους αντίληψη. Την αλήθεια για την λειτουργικότητα της φωτιάς  ίσως να μην τη μάθουμε ποτέ. 

Ανακεφαλαίωση. 
Ο πλανήτης είναι ένας ζωντανός οργανισμός δισεκατομμυρίων ετών. Σε αυτά τα δισεκατομμύρια χρόνια ανέπτυξε κανόνες και νόμους που υπάρχουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του σύμπαντος. Σαν ζωντανός οργανισμός έχει αναπτύξει κανόνες διαβίωσης, επιβίωσης αλλά και αυτοπροστασίας για να προστατεύει όταν νοιώσει ότι κινδυνεύει. 

Για μια ακόμη φορά ο πλανήτης μας σαν ζωντανός οργανισμός άρχισε να αντιδρά «αλλόκοτα» σύμφωνα με την ανθρώπινη αντίληψη. 

Οι ανθρώπινες δραστηριότητες δυστυχώς ενεργοποίησαν μηχανισμούς που μόνο καλό δεν θα φέρουν στους ανθρώπους. Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι άρχισαν να βρίσκονται αντιμέτωποι με φυσικούς νόμους που ούτε τους φαντάζονται αλλά ούτε καν τους  καταλαβαίνουν. 

Όπως αναφέραμε παραπάνω η φυσική δημιουργία των δασών προϋποθέτει αυστηρούς κανόνες όπως είναι ο χρόνος δημιουργίας  , και η ποσότητα του νερού  απαιτείται για να επιβιώσουν  κλπ. Ας μείνουμε στον χρόνο της δημιουργίας. Αναφέραμε ότι ένα φυσικό δάσος για να δημιουργηθεί χρειάζεται εκατομμύρια χρόνια. Σε αυτά τα εκατομμύρια χρόνια δημιουργήθηκαν , ομαλά και σύμφωνα με τις ανάγκες του  χείμαρροι , ποτάμια κλπ. Ο άνθρωπος σε αντίθεση με τους φυσικούς νόμους μόνο και μόνο για το κέρδος εκεί που υπήρχαν πεδινές η ορεινές ακάλυπτες εκτάσεις δημιούργησε τεράστια δάση μέσα σε λίγα χρόνια . Δημιούργησε δάση από ελιές, μηλιές, πορτοκαλιές κλπ εκεί που σύμφωνα με τους πλανητικούς κανόνες δεν έπρεπε να υπάρχουν. Αυτά τα δάση για να επιβιώσουν χρειάζονται νερό. Στη αρχή χρησιμοποιήθηκαν οι  υδροφόροι ορίζοντες. Τα δάση που αστραπιαία σε σχέση με την φύση δημιούργησε ο άνθρωπος θέλουν νερό, πολύ νερό και σαν δάση ακολουθώντας τους πανάρχαιους φυσικούς νόμους άρχισαν να έλκουν νερό. Ο πλανήτης σαν ζωντανός οργανισμός προσπάθησε να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις. Το νερό όμως του κλειστού κυκλώματος που αναφέραμε παραπάνω δεν επαρκούσε γιατί καθημερινά δημιουργώντουσαν από τον άνθρωπο και νέα δάση, σε περιοχές που για εκατομμύρια χρόνια ήταν ακάλυπτες και εξυπηρετούσαν συγκεκριμένες κλιματικές ανάγκες. Η παγκόσμια κλιματική ισορροπία άρχισε να κλονίζεται και ο πλανήτης για να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις άρχισε να λιώνει τους πάγους. Όταν όμως λιώσουν οι πάγοι τότε θα έρθουν αδιανόητες κλιματικές καταστάσεις, επειδή ο πλανήτης θα προσπαθήσει να επιβάλει μια νέα ισορροπία. Στα νέα ανθρώπινα δάση θα αρχίσουν να πέφτουν νερά σε έναν χώρο που δεν είναι προετοιμασμένος για αυτό. Δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι χείμαρροι και τα απαραίτητα ποτάμια για να δεχτούν αυτή την ποσότητα του νερού. Έτσι σε αυτές τις περιοχές θα δημιουργηθούν απίστευτες πλημμύρες ,τέτοιες που είναι αδιανόητες για την ανθρώπινη αντίληψη. Φυσικά όλες αυτές οι κλιματικές αλλαγές θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την πανίδα των περιοχών που θα πληγούν. Κάποιες μορφές ζωής θα εξαφανιστούν για πάντα ή θα μεταναστεύσουν. 

Εκατομμύρια χρόνια ο πλανήτης ήξερε να διορθώνει τα προβλήματα του με το νερό. Δηλαδή όσες φορές μέχρι τώρα χρειάστηκε να διορθώσει την ζημιά που γίνονταν στην επιφάνεια την καθάριζε με πλημμύρες , κατακλυσμούς κλπ. Όμως για πρώτη φορά στην ιστορία του πλανήτη τα ορυκτά έχουν έρθει στην επιφάνεια και πνίγουν τις διάφορες μορφές ζωής που υπάρχουν στην επιφάνεια, αλλά παράλληλα αυτή η μεταφορά τους δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην περιστροφής γύρω από τον εαυτό της. Το πώς θα αντιδράσει ο πλανήτης σε αυτή την νέα κατάσταση μας είναι άγνωστο. Το μονό που μπορούμε να ξέρουμε σιγουριά  είναι ότι θα αντιδράσει. Το βασικότερο είναι πως όταν θα ξεκινήσουν οι έντονες κλιματικές αλλαγές και τα έντονα γεωλογικά φαινόμενα (συνεχείς βροχές, έντονες πλημμύρες, σεισμοί, λοιμοί ,καταποντισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, καύσωνες, πυρκαγιές, κλπ ) σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης,  όλοι μας θα ψάχνουμε να βρούμε φωλιά να κρυφτούμε εκεί που δεν θα υπάρχει.

   Τότε θα καταλάβουμε ότι η  γη, δεν δίνει δεκάρα για το αν θα ζήσουν η αν πεθάνουν οι άνθρωποι η οι άλλοι ζωντανοί οργανισμοί. 

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη