Η ιστορική ομάδα Παλλαμιακή


ΠΑΛΛΑΜΙΑΚΗ.   1961-62
Όρθιοι από αριστερά: Μάραθος Χρ., Θεοδώρου Ι., Γεμενής Σ., Γκίκας Γ., Στριφτός Χ., Λουκόπουλος Η.

Κάτω: Προβόπουλος Δ., Καρανικόλας Π., Παπαρούνης Δ., Παπούλας Δ., Βελλής Α.

Η Παλλαμιακή είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που ιδρύθηκε τις 14 Μαρτίου του 1928 και είχε χρώματα το κίτρινο και το μαύρο.

Την περίοδο 1959-60 αγωνίστηκε στη Β' Εθνική στον Κεντρικό όμιλο και κατέλαβε την 6η θέση. Την επόμενη χρονιά (1960-61) κατετάγη 4η. Με την λήξη του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-62 σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Ολυμπιακού Λαμίας (17 Ιουνίου 1962) αποφάσισαν να προτείνουν στην Παλλαμιακή την συγχώνευσή τους σε ένα καινούργιο σύλλογο με καινούργιο όνομα. Παρόλο που η απάντηση των "κιτρινόμαυρων" ήταν καταφατική, η πρότασή τους η ομάδα να ονομαστεί Παλλαμιακή δεν έγινε δεκτή και έτσι ο "γάμος κατέληξε σε διαζύγιο".

Την περίοδο 1962-63 η Παλλαμιακή τερμάτισε 10η στον 4ο όμιλο της Β' Εθνικής.

Στις 27 Μαΐου 1964 με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου της Λαμίας και των ποδοσφαιρικών παραγόντων του νομού πραγματοποιείται γενική συνέλευση με σκοπό τη συνένωση της Παλλαμιακής και του Λαμιακού (προέκυψε από συγχώνευση του Ολυμπιακού Λαμίας και του Παμφθιωτικού), η οποία δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αφού κατέληξε στην δημιουργία δύο νέων συλλόγων του Α.Σ. Λαμία και του Α.Σ. Θερμοπυλών. Πάντως, η ζωή του δεύτερου δεν ήταν και πολύ μεγάλη, καθώς δεν κράτησε παραπάνω από μία εβδομάδα και την 1η Ιουνίου του 1964 συγχωνεύτηκε με τον Α.Σ. Λαμία.

φωτογραφία: commons.wikimedia.org πηγές: el.wikipedia.org - commons.wikimedia.org

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr
Από το Blogger.